Edirne'de Romanlara 2 katlı konutlar yapılacak

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Romanların yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nde yerinde kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını ve hükümetinde desteğini aldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne'de Romanlara 2 katlı konutlar yapılacak

Sedefçi, "Bin 100 konutu kapsayan 110 dönümlük alanda yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek. Orada yaşayanları alıp başka bir yere götürmek gibi bir düşüncemiz yok. Türkiye'de ilk kez yerinde dönüşüm yapacak olan belediyeyiz şu anda" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, son 5 yıldır yaklaşık 10 bin Roman vatandaşının yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nde yerinde kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını açıkladı. Romanların yaşadıkları evden devlet katkısıyla kiraya çıkarılarak 2 katlı konutlar yapılacağını anlatan Sedefçi, hükümetinde kendisine destek sözü verdiğini söyledi. Sedefçi, "Edirne Belediyesi olarak Romanların yaşadığı Menzilahır Mahallesi için 5 yıldır emek veriyoruz. Kemikçiler olarak bilinen bölgenin kentsel dönüşüme katılması için ciddi emek verdik. Erdoğan Bayraktar'ın Edirne'ye ziyaretinde konuştum ve söz aldım. Kırkpınar daveti vermek için gittiğimizde Başbakan'a konuyu aktardım, destek istedim. Geçen Bakanlar Kurulu'nda da Menzilahır Mahallesi'nin afet bölgesi ilan edilerek kentsel dönüşümün resmileştirilmesi yapıldı" diye konuştu.

2 KATLI BİN 100 KONUT

Hazırlıkları süren projede 2 katlı bin 100 konut yapmak istediklerini kaydeden Sedefçi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şuanda bin 100 konutu kapsayan 110 dönümlük alanda yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek. Orada yaşayanları alıp başka bir yere götürmek gibi bir düşüncemiz yok. Türkiye'de ilk kez yerinde dönüşüm yapacak olan belediyeyiz şuanda. Hükümetinde desteğini aldık, proje değeri 50-60 milyon civarındadır. Buradaki koşullarım herkesinde kendi evinin olduğu alana yeni ev yapılarak verilecek. Gecekondu da olanlara az pay, tapulu olanlara daha fazla pay verilecek. Etap halinde inşaat yapılacak, bir kısmını alıp kiraya yerleştireceğiz. Onların kiralarını ödeyerek, etap halinde yapacağız. Yıl sonuna kadar projelendirme çalışmaları bitecek, önümüzde yıl mayıs ayında inşaatlar başlamış olur diye düşünüyorum. Binalar 2'şer katlı olacak. Kimle telaşlanmasın kimseyi evinden çıkarmayacağız. Mutfağı, banyosu olan temiz, pak konutlar yapacağız. Bu Edirne'de inşallah örnek olur daha sonra 2 mahalle de daha aynı projeyi uygulamak istiyoruz."

BAKANLAR KURULU'NDAN KARAR ÇIKTI

Bakanlar Kurulu'nun 24 Haziran 2013 tarihli toplantısında alınan karara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine Edirne'nin Menzilahır Mahallesi Afet Riskli alanlar kapsamına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber