Devletten kazandığını devlete bağışladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2006 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletten kazandığını devlete okul yaptırarak veren hayırsever vatandaş, okulun açılışında göz yaşlarına hakim olamayınca duygusal anlar yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tokat'ta "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin yaptırdığı okulları hizmete açtı. Tokat'a 22 üst düzey bürokratını da götürerek eğitimi masaya yatıran Bakan Çelik, bu zamana kadar hiç evlenmemiş emekli banka memuresi Leman Akbay'ın yaptırdığı okulu açtı. Bakan Çelik, onurlu davranışı nedeniyle Leman Akbay'a "Onur Belgesi" takdim etti. Leman Akbay da yaptırdığı eser karşısında gözyaşlarına hakim olamayıp ağlaması dikkat çekti. Akbay, hiç evlenmediğini ve tasarruflarını hisse senediyle değerlendirip okul yaptırdığını anlattı. Kardeşleri adına yaptırdığı 100. Yıl Zeki-Sıtkı-Lütfü Akbay İlköğretim Okulu'na yarım trilyonun üzerinde harcama yapan Leman Hanım, 3 kardeşini gençken kaybettiğini belirterek, "Devletten kazandım, devletime geri verdim" diye konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra hizmete açılan sonra okulu gezdi. Bu sırada Akbay'ın gazetecilerle röportajına katılarak, hayırsever vatandaşa "Hala ağlaması durmamış" diyen Çelik, zenginlere seslenerek, "Şimdi sürekli olarak söylüyorum, yeryüzünde eser bırakmak budur. Mevlana'nın bir sözünde "Eğer yoksa yeryüzünde sana ait bir eser, gün gelir yerinde yeller eser." Bir gün herkes gidecek. Leman hanım emekli olmuş. Bunu afiyetle de yiyebilirdi" dedi.

Çelik, öğrencileri yanına alarak hayırsever Leman Akbay'a, "Şimdi sizin 500 çocuğunuz oldu. Elinden tuttuğunuz bu çocuklar sizin çocuğunuz" diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. 22 üst düzey bürokratını da yanına alarak, Tokat'ın eğitim öğretimde geldiği noktayı masaya yatırarak eksiklikleri tespit eden Çelik, Turhal ve Tokat'ta hayırseverlerin yaptırdığı diğer ilköğretim okullarının açılışlarını da ağır kış koşullarına aldırmadan gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber