Bolu'da 30 asker, gribal enfeksiyon belirtisiyle hastaneye kaldırıldı

Haber Giriş : 12 Şubat 2006 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 30 asker, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Askerlerin yapılan ilk muayenelerinde ?Gribal enfeksiyon' geçirdikleri belirtilirken, durumu ağır olan 2 asker GATA'ya sevkedildi. Hastanenin acil servisinde önlem alınarak, personel ile birlikte acile gelen tüm hastalara maske takıldı

Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan bir grup asker, sabaha karşı rahatsızlanmaya başladı. Rahatsızlananların sayısının artması üzerine, askerler sabah saatlerinden itibaren ambulanslarla Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğle saatlerine kadar hastaneye getirilen 30 kadar asker, yüksek ateş şikayetiyle hastanede tedavi altına alındı. Askerlerin bir bölümü acil servisteki bir odaya alınırken, bir bölümü de servislere kaldırıldı. Durumu ciddi olduğu bildirilen 1 askerin ise GATA'da tedavilerine devam edilmesi için Ankara'ya götürüldü.

Hastanede ise sabah saatlerinden itibaren salgın olasılığına karşı üst düzey önlem alındı. Askerlerle birlikte hastane personeli ve diğer tüm hastalar maske taktı. Görevliler, hastaneye yeni gelen normal hastalar ile yakınlarına da maske dağıtarak önlem almalarını istedi.

?KUŞ GRİBİ DEĞİL''

Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Kaya, sabah saatlerinden itibaren 35-40 kadar askerin acil servise başvurduğunu belirterek, ?Askerler yüksek ateş şikayetiyle hastanemize getirildi. İlk yapılan tetkiklerde kuş gribi şüphesi görülmüyor. Normal bir gribal enfeksiyondan şüpheleniyoruz. Ancak toplu bir vaka olduğu için tüm önlemlerimizi aldık. Bu tür kreş gibi, kışla gibi toplu yaşanılan yerlerde aynı anda çok sayıda kişide gribal enfeksiyon görülebilir. Çünkü hızlı yayılan bir enfeksiyondur'' dedi.

VALİ: 30 ASKER TEDAVİ ALTINDA

Bolu Valisi Ali Serindağ, "Gribal enfeksiyon belirtisi gösteren 30 asker tedavi altına alındı" dedi.
Vali Serindağ ile Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun, rahatsızlanarak Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli er ve erbaşları ziyaret ederek, hastane yetkililerinden bilgi aldılar.
Hastane çıkışında basın mensuplarına bilgi veren Vali Serindağ, "Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 30 asker gribal enfeksiyon belirtileriyle Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı" dedi.
Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Serindağ, "Hastanede 29 askerin tedavisi yapılmakta. Bir er ise tahlillerinin yapılması ve hastalığının belirlenmesi için GATA'ya sevk edilmiştir" diye konuştu.
Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan er ve erbaşlar için özel bir bölüm hazırlandığı öğrenildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber