Staja kabul edilince İstanbul'dan Manisa'ya bisikletle geldi

Üniversite öğrencisi Mahmut Can Kovan, Manisa OSB'deki fabrikada staja kabul edilince İstanbul'dan Manisa'ya bisikletle geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Staja kabul edilince İstanbul'dan Manisa'ya bisikletle geldi

Üniversite öğrencisi Mahmut Can Kovan, Manisa OSB'deki fabrikada staja kabul edilince İstanbul'dan Manisa'ya bisikletle geldi. Bisiklet yolculuğu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Kovan, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu, staj programı bulamadığı için böyle bir yola başvurduğunu ifade etti.

Kovan, şunları söyledi:

"Her şey staj programı bulamamam üzerine başladı. Staj programı için twitter üzerinden Schneider Elektrik'in düzenlediği bir yarışma vardı. Ben de şansımı denemek istedim ve 'Beni staja kabul edin, İstanbul'dan Manisa'ya bisiklet ile gideceğim' diye yarışmaya yazarak gönderdim. Gönderdiğim yazıya fabrikanın insan kaynakları bölümünden hemen geri dönüş oldu, 'Ciddiysen hemen görüşelim' dediler. Ardından bir toplantı yaptık. Bu teklifim, İnsan Kaynakları tarafından proje haline dönüştürüldü. Ben de stajım için bisikletimle İstanbul'dan yola çıktım, 3 gün boyunca pedal çevirerek Manisa'ya kadar geldim. Toplamda 15 saat kadar yol yaptım, konaklamalarımı öğretmenevinde yaptım. Belgelerimi imzalatarak staja başlayacağım."

Bisiklet ile seyahati süresinde motosikletli sürücülerden destek gördüğünü anlatan Kovan, bisiklet ile seyahat konusunda tecrübeli olduğunu yolculuğu boyunca sıkıntı yaşamadığını dile getirdi.

Fabrikaya vardığında staj evraklarını imzalatan Kovan, 14 Ağustos ile 11 Eylül tarihleri arasında fabrikada staj yapacağını, staj sonrasında da okulundan mezun olacağını sözlerine ekledi.

Sosyal sorumluluk projesine dönüştü

Firmadan yapılan açıklamada, "Use Your Legs" projesi kapsamında İstanbul'dan Manisa'ya bisiklet süren 2013 yaz dönemi stajyeri Mahmut Can Kovan'ın, 3 günlük bir yolculukla Manisa'daki fabrikaya vardığı bildirildi.

Kovan'ın bu yolculukta katettiği her kilometre ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yapılacak olan bağışa katkıda bulunacağına işaret edilen açıklamada şöyle denildi:

"8 - 14 Temmuz haftasında LULI insiyatifi kapsamında Durma Harekete Geç! kampanyasını yürüttük. En basit anlamda amacı ülkelerin lokal olarak desteklediği STK'lara yapılan bağışı arttırmaktı. Kampanya süresince Schneider Electric çalışanlarını kendi enerjilerini kullanmaya teşvik ettik. Asansör yerine merdiven kullandılar, dans dersi aldılar, futbol maçı yaptılar veya topluca yürüyüş yaptılar ve biz atılan her adımı/mesafeyi ölçtük. Katedilen her 1 kilometre mesafe için Global ekip 1 avro, seçilen STK'ya bağış taahhüdünde bulundu. Kampanya sonunda 1040 kilometre katettik." -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber