Başbakan 'Rehin alanı rehin alırım' demişti ama..?

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HANİ HASTANELERDE KİMSE REHİN KALMAYACAKTI?

Başbakan Erdoğan'ın, ?Artık kimse hastanede rehin kalmayacak?, ?Rehin alanı rehin alırım? sözlerine rağmen Türkiye'nin başkenti Ankara'da Meclis'e 15 dakika mesafedeki Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde Nurcan Aslan isimli hasta, 477 YTL'lik hastane borcunu ödeyemediği için rehin alındı.

Aslan, ancak konunun basına intikal etmesi üzerine taburcu edildi. Aslan'ın eşi Mevlüt Aslan, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini hatırlattığı Başhekim Yardımcısı Keramettin Ünal'ın, ?Başbakan'ın sözleri onu, benim sözüm beni bağlar? dediğini iddia etti.

Ağrı Patnoslu Aslan Ailesi, Mamak'ta yaşıyor. 2 çocuklu Aslan Ailesi'nin hiçbir sosyal güvencesi yok. Mevlüt Aslan, inşaatlarda iş bulabildikçe çalıştığı için, ailenin düzenli bir geliri de bulunmuyor. Mevlüt Aslan'ın anlatımına göre, 9 haftalık hamile olan eşi Nurcan Aslan'ın perşembe günü kanaması başladı. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Nurcan Aslan, sosyal güvencesi olmadığı için, ?senetli hasta? olarak kabul edildi.

Yapılan tetkiklerde bebeğin anne karnında öldüğü tespit edildi, tıbbi müdahale yapılarak bebek anne karnından alındı. Normal şartlarda Aslan'ın, önceki gün saat 13:00'de taburcu edilmesi gerekiyordu. Ancak eşini almaya giden Mevlüt Aslan'a hastanede verilen hizmetler için 477 YTL'lik fatura çıkarıldı. Aslan, Başhekim Yardımcısı Keramettin Ünal'ın yanına çıkarak, parası olmadığını belirtti ve faturanın senet yapılmasını istedi.

?Para getirmeden hastanı alamazsın'

Aslan, bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlattı, ?Senet yaparlarsa, arkadaş, eş dosttan para bulup, faturayı pazartesi günü ödeyeceğimi anlattım. Başhekim Yardımcısı Keramettin Ünal, ancak faturanın bir kısmını ödersem, senet yapacaklarını söyledi. Ben de hiç param olmadığını söyledim. Parayı ödeyemezsem ne olacağını sordum? Ünal, ?para getirmeden hastanı alamazsın? dedi. Ben de Başbakan'ın sözlerini hatırlattım, Ünal, ?Başbakan'ın sözleri onu, benim sözüm beni bağlar? dedi. Ben de basına haber vereceğimi söyledim. Ünal, elindeki faturayı yüzüme fırlattı, ?Kime söylersen söyle' dedi?.

Olayın basına intikal etmesi üzerine hastane yetkililerinin telaşa kapıldığını kaydeden Aslan, kendisine, ?borcun yok hastanı alabilirsin? dediklerini anlattı. Onurunun ayaklar altına alındığını belirten Aslan, kendisinden özür dilenmesini istediğini ancak Başhekim Yardımcısı'nın özür dilemeyi kabul etmediğini ifade etti.

Mevlüt Aslan ile birlikte hastane yetkilileriyle yaptığımız görüşmenin ardından Nurcan Aslan, önceki akşam 18. 00'de taburcu edildi. Önce 477 YTL fatura çıkarılan Aslan Ailesi'nden para alınmadı. Konuya ilişkin görüşmek istediğimiz Başhekim Yardımcısı Ünal, görüşme talebimizi geri çevirirken, hastane yetkilileri aracılığıyla, ?öyle bir hastayı hatırlamıyorum? şeklinde konuştu.

EVRENSEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber