Mehmet Haberal dahil 17 isim tahliye edildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Haberal, Orhan Yıldırım, Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu 17 ismi tahliye etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmet Haberal dahil 17 isim tahliye edildi

Aralarında Şener Eruygur, Yalçın Küçük, Tuncer Kılınç, Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

*Ergenekon'da karar... İşte verilen cezalar

"Ergenekon Davası"nda Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "Balyoz davası" tutuklusu Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Albay Sedat Özüer, Osman Yıldırım, Mehmet Perinçek, Ziya Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi tahliye edildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Haberal, Meclis'in açıldığı ilk birleşimde yemin ederek görevine başlayacak.Balbay ve Aygün için Yargıtay kararı beklenecek.

Ergenekon Davası'nın karara bağlanması sonrasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Sinan Aygün ve Mustafa Balbay'ın TBMM'deki durumları tartışma konusu oldu.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın 12 yıl 6 ay, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 34 yıl 8 ay ve Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün 13 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmelerinin ardından gözler TBMM'ye çevrildi.

Mehmet Haberal, hakkında verilen tahliye kararı nedeniyle Meclis'in açıldığı ilk birleşimde yemin edebilecek. Bu durum Meclis'in olağanüstü toplanması halinde de geçerli olacak.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın durumları ise Yargıtay kararından sonra belli olacak. Yargıtay verilen cezayı onarsa, karar Meclis'e bildirilecek. Ardından Genel Kurul'da kararın okunarak bilgiye sunulmasıyla milletvekillikleri düşmüş olacak.

Milletvekilliğinin düşmesi, Anayasa'nın 84. maddesi ile düzenleniyor. Bu maddede, milletvekilliğinin, kesin hüküm giyme ve kısıtlanma halinde, kesin mahkeme kararının Genel Kurul'a bildirilmesiyle düşeceği hükme bağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber