Hayatını kaybeden itfaiye erinin kimyager olduğu iddiası

Ot yangınını söndürmek için giden itfaiye aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Berkan Güneş, 5 Ağustos 2011'de itfaiye eri olarak göreve başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bala'da 28 Temmuz'da çıkan ot yangınını söndürmek için giden itfaiye aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Berkan Güneş'in, 5 Ağustos 2011 yılında itfaiye eri olarak göreve başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan "Ankara İtfaiyesinde Görevli Skandalı" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Güneş'in 5 Ağustos 2011'de itfaiye eri olarak göreve başladığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmen personellerince verilen 220 saatlik Temel İtfaiye Eri eğitimini başarıyla tamamlayarak, Merkez İtfaiye İstasyonu'nda görev aldığı belirtildi.

Güneş'in daha sonra Belediye tarafından açılan "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" sınavına girerek, kimyager kadrosunu almaya hak kazandığı ancak maktu mesaiden vazgeçmek istemeyerek görevine devam ettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adı geçen personel Belediyemizce açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına girerek, kimyager kadrosunu almaya hak kazanmıştır. Daire Başkanlığımızda görev yapan, sınava girmiş ve teknik kadroya hak kazanmış personellerden itfaiye personeline ödenen maktu mesaiden vazgeçmek istemeyen personel, itfaiye eri görevine devam etmiş, itfaiye hizmetlerinde görev almak istemeyen personeller ise dilekçe ile başvurdukları belediyenin diğer birimlerinde görev almışlardır. Personelimiz Berkan Güneş de Daire Başkanlığımızdaki eski görevi olan itfaiye erliğine devam etmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber