YSK, sandık tutanaklarının görüntüsünü gönderecek

CHP'nin bundan sonraki seçimlerde, tüm partilere her sandık tutanağının bilgisayar ortamında gönderilmesi talebine, Yüksek Seçim Kurulu'nun olumlu yanıt verdiği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YSK, sandık tutanaklarının görüntüsünü gönderecek

ANKARA - Barış Gündoğan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin seçimlere yönelik hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun önemli bir mesafe katederek geçen seçimlerde partilerin sandık bazındaki oy sonuçlarını paylaştığını ifade eden Halıcı, ancak bunun seçim güvenirliği açısından tam yeterli olmadığını savundu.

Bu bilgilerin, veri değil aynı zamanda bir görüntü olarak da taranıp partilere verilmesi gerektiğinin altını çizen Halıcı, bu talebi 3 yıldır dile getirdiklerini söyledi.

YSK ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını belirten Halıcı, "YSK yetkilileri, bu uygulamaya önümüzdeki seçimlerde geçecekleri taahhüdünde bulundular. Bunu da son derece önemli buluyoruz" dedi.

Her türlü aksaklığı gözönünde bulundurarak yine tedbirlerini alacaklarını bildiren Halıcı, YSK vermese bile CHP'nin bunu kendi görevlileri vasıtasıyla yapak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber