9 kişi vuruldu şikayetçi yok

Maltepe'de bir grup silahlı şahıs, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine silahla saldırdı. İlk saldırı ESP'liler afiş asarken gerçekleşti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ağustos 2013 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 kişi vuruldu şikayetçi yok

Esenkent'teki ikinci saldırının ardından polis merkezine yürüyüşe geçenlere de iki araçtan ateş açıldı. 9 kişi bacaklarından yaralandı, bir kişi gözaltına alındı. Saldırıdan şikayetçi olan çıkmadı.

Maltepe'de bir grup silahlı şahıs Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine silahla saldırdı. İlk saldırı ESP'liler afiş asarken gerçekleşti. 3 ESP'li önceki gece sabah saatlerinde afiş asarken silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırının ardından Esenkent'teki parti binasına da bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırının ardından çok sayıda örgüt üyesi polis merkezine yürüdü. Yürüyüşün ardından iki araçtan eylemcilerin üzerine ateş açıldı. İki saldırıda 9 kişi bacağından yaralandı. Terörle Mücadele ve İstihbarat birimleri son haftalarda yaptığı çalışmalarla özellikle sosyalist kimlikli oluşumlara saldırı hazırlığı yapıldığı istihbaratına ulaştı. Konuyla ilgili Emniyet'e birçok ihbarın gittiği ifade edilirken söz konusu saldırılarda farklı fraksiyonlardaki sol örgütlerin kullanılacağı da belirtildi. 1995 Gazi Mahallesi olaylarına benzer bir kışkırtmanın planlandığı belirtiliyor.

ÖRGÜTLER EYLEM ÇAĞRISI YAPTI

Yasadışı Marksist Leninist Komünist Partisi'nin (MLKP) siyasi kanadı olan MLKP'ye yönelik yapılan saldırı sonrası çok sayıda illegal sol örgüt 'dayanışma' amaçlı eylem çağrısı yaptı. DHKP/C, Partizan, KÖZ, ÖDP, BDP gibi örgüt ve siyasi partilerin çağrısıyla yapılan yürüyüş Esenkent Polis Karakolu'nda son buldu. Toplanan eylemciler, 'Çetelerden hesap soracağız' yazılı pankart açarak, 'Çetelere geçit vermeyeceğiz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Çeteler vuruyor devlet koruyor', 'İşbirlikçi polis hesap verecek' sloganları attı.

İKİ ARAÇTAN ATEŞ AÇILDI

Karakol önündeki eylemin son bulmasıyla grup ESP binasına doğru yürüdü. Bu sırada gruba iki araçtan ateş açıldı. Saldırıda 5 eylemci bacağından yaralandı. Bunun üzerine ESP'li grup da silaha sarıldı. Kar maskesi takan ESP'liler kalaşnikof ve pompalı tüfeklerle diğer grupla çatıştı. Yaralanan 9 kişi arasında bir Alman vatandaşının da bulunduğu öğrenildi. Öykü Dilara (19), Abdullah Atasoy (45), Birgül Yükselir (41), Alman uyruklu Sven Kouler saldırıda bacaklarından yaralandı. Yaralılar Kartal Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

EMNİYET MLKP'Yİ MERCEĞE ALMIŞTI

Bir süre önce legal alana kayan ve çözülme süreciyle karşı karşıya kalan MLKP, Gezi eylemleri sürecinde etkin rol üstlenerek taraftar kazanmaya çalıştı. PKK'yla ortak eylemler de yapan MLKP'nin PKK'nın kamp alanlarını da kullandığız istihbarat raporlarına yansımıştı. Şiddete bürünen Gezi Parkı eylemlerini örgütlediği iddia edilen oluşumlardan biri olan MLKP'ye yönelik son operasyonlarda İstanbul, Ankara ve İzmir'de çok sayıda kişi tutuklandı.

Ses bombası atma kavgası mı çıktı?

9 kişinin ayaklarından yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili kuşkular var. Yaralanan 9 kişinin de saldırıdan dolayı şikayetçi olmaması, güvenlik güçlerince ilginç bulunuyor. Ne yaralılar ne de tanıklar ifade vermeye yanaşmazken, polis aynı mahalleden kişiler arasında ses bombası atılmasından dolayı tartışma çıktığı ve bunun ardından grupların birbirlerine saldırı gerçekleştirildiği üzerinde duruyor. Alınan bilgiye göre, saldırının ardından hastanede tedavi altına alınan yaralıların tamamı taburcu oldu. Güvenlik kamerası kayıtlarının incelemesi sonucu saldırıyı gerçekleştirdiği anlaşılan iki kişinin kimliği tespit edildi. Bir kişi gözaltına alındı, diğer şüpheli aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber