DAÜ, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne tam üye kabul edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Avrupa Üniversiteler Birliği'ne tam üye kabul edildi.

DAÜ Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mehmet Nezir Özerdem tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Avrupa Üniversiteler Birliği'ne tam üye kabul edilmesi, "Kuzey Kıbrıs'a uygulanan yüksek eğitim alanındaki uluslararası izolasyonların sona ermesi için önemli bir adım" olarak değerlendirildi. Üyeliğin, üniversite için araştırma, eğitim ve toplum hizmeti konularında Avrupa bilim topluluğunun bir parçası olarak çok çeşitli fırsatlar doğuracağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Kuzey Kıbrıs'a uygulanan yüksek eğitim alanındaki uluslararası izolasyonların sona ermesi için önemli bir adım olan Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliği, üniversite için araştırma, eğitim ve toplum hizmeti konularında Avrupa bilim topluluğunun bir parçası olarak çok çeşitli fırsatlar oluşturacak. Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa'daki Yüksek Eğitim Topluluğu'nun temel sesini oluşturan ve Avrupa Üniversiteleri ve Ulusal Rektörler Konferansları'nı temsil eden bir organizasyondur.

Avrupa Üniversiteler Birliği'nin temel misyonu, birbiriyle uyumlu bir Avrupa yüksek eğitim ve araştırma sisteminin gelişmesine yardımcı olmaktır. Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteleri Birliği ve Avrupa Birliği Rektörler Konferansları Konfederasyonu'nun 31 Mart 2001 tarihinde İspanya'nın Salamanca şehrinde birleşmesiyle oluşmuş ve 15 Nisan 2005 tarihi itibarıyla Avrupa çapında 45 ülkeden toplam üye sayısı 760'a yükselmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber