Leblebi fiyatının yüksekliği üretim azlığından

Bayramlarda çocuklara ikram edilen leblebi fiyatının yüksekliğinin üretim azlığından kaynaklandığı bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Leblebi fiyatının yüksekliği üretim azlığından

Bayramlarda çocuklara ikram edilen leblebi fiyatının yüksekliğinin üretim azlığından kaynaklandığı bildirildi.

Malatya'da leblebi satıcısı Halil Özdemir, bir iki yıldır leblebi fiyatının hemen hemen aynı olduğunu belirterek, piyasada 10-12 TL'ye kadar satılan leblebiyi kendilerinin kilosunu 9 TL'den verdiklerini bildirdi. Leblebi ham maddesinin beyaz nohut olduğunu söyleyen Halil Özdemir, “Beyaz nohutun kilosunu 7 TL'ye alıyoruz ve kavurup leblebi yaptıktan sonra 9 TL'ye satıyoruz” dedi.

Normal nohudun kilosunun 3,5 ile 5 TL arasında satıldığını, vatandaşların ise leblebi fiyatının yüksek olduğundan şikayetçi olduğunu belirten Özdemir, “Ancak leblebi normal nohuttan yapılmıyor. Beyaz nohuttan yapıldığı için kilo fiyatı yüksek” dedi.

Bu arada, kuru yemişler arasında sağlık için oldukça çok faydası bulunan leblebinin her geçen gün ortaya yeni faydaları çıkıyor ve uzmanlar bu kuru yemişin sıklıkla tüketilmesini öneriyor. Ülkemize Çorum ilinin meşhur yiyecekleri arasında bulunan leblebi, nohudun çeşitli işlemlerden geçirilmesi sonrası elde edilmekte ve bilhassa da sıcak tüketildiği zaman damakta güzel bir tat bırakmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde leblebinin anne sütünü arttırma, bel ve diş ağrılarını geçirme, idrarı arttırma, mesanede ve böbrek taşlarını düşürme, sesi güzelleştirme, damar tıkanıklığı ve sertliğinin giderme, reflüyü tedavi etme, bağırsakları çalıştırma, bağırsak tembelliğini giderme, açlığı bastırma gibi faydaları bulunuyor. Leblebi ayrıca sağlıklı zayıflamaya da yardımcı oluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber