Erdoğan: Kimse memurumuzu enflasyona ezdirdiniz diyemez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
''KURU KURUYA SIRALANAN RAKAMLAR DEĞİL''-

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, AK Parti iktidarında demokratikleşme istikametinde yol almaya devam ettiğini belirterek, demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler konusunda şu ana kadar esaslı reformlar yaptıklarını anlattı.

Yabancı bankaların 2002 yılında kullandırdığı kredi miktarının 32 milyar YTL'den 112 milyar YTL'ye çıkarıldığını anlatan Erdoğan, ''Bu rakamlar, kuru kuruya arka arkaya sıralanan rakamlar değil. Bu rakamların hepsi üretim, yatırım, ihracat ve istihdam artışına tekabül etmektedir'' dedi.

Erdoğan, fabrika bacalarının tüttüğünü, çiftçinin traktörünün çalıştığını belirterek, yıllık traktör satışını 6 binden 30 bine çıkardıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Köylümüz, işçimiz, memurumuz, dar gelirlimiz enflasyon ve istikrarsızlık karşısında, yüksek faizlerin altında artık inim inim
inlemiyor. Biz bunu başardık. Kimse kalkıp da şunu söyleyemez: 'İşçimizi, memurumuzu, çiftçimizi, köylümüzü, faizlere ve enflasyona ezdirdiniz' diyemez...Bakarsınız, enflasyon nerdeydi, şimdi nerede. Yüzde 30'un üzerindeki enflasyonu 7.7'ye düşürdük. Bunun, vatandaşımın cebindeki paraya kazandırdığı alım gücü yüzde 75 artmıştır. Bunu yeterli mi görüyoruz? Hayır. Bu yılki hedefimiz yüzde 5. Bu oran bir puan aşağıda da, yukarıda da olabilir.''

Başbakan Erdoğan, kendilerinden önceki iktidarlar döneminde işçinin, memurun zorunlu tasarruf hesabında biriken paranın 14 katrilyon lira olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber