Her orman şefliği 10 okulun bahçesini yapacak

Her orman işletme şefliğinin bu yıl 10 okulun bahçesini çiçek gibi yapacağını dile getiren Eroğlu, bin 200 orman işletme şefliği bulunduğunu, toplam 12 bin okulun bahçesinin yemyeşil yapılacağını kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2013 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye küresel bir güç olma yolunda ilerliyor ve ilerlemeye devam edecektir. Bizim önümüzü kesmek için elbette çalışanlar, gayret edenler var. Bazı ülkelerin Türkiye'nin bu muhteşem yükselişinden memnun olmadıklarını açıkça söyleyelim ama biz bütün engelleri aşacağız" dedi.

Eroğlu, hemşehrileriyle bayramlaşmak için geldiği Şuhut ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye ve Afyonkarahisar'da yapılan yatırımları anlattı.

Türkiye'nin 21. asra mührünü vuracağını ifada eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bundan yıllar önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının neredeyse yüzde 90'ı dışarıdan karşılanıyordu ama artık yüzde 60'ını Türkiye'de üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Tanklarımızı, denizaltılarını yapmaya başladık. Türkiye küresel bir güç olma yolunda ilerliyor ve ilerlemeye devam edecektir. Bizim önümüzü kesmek için elbette çalışanlar, gayret edenler var. Bazı ülkelerin Türkiye'nin bu muhteşem yükselişinden memnun olmadıklarını açıkça söyleyelim ama biz bütün engelleri aşacağız. Artık, Türkiye'de devir değişti. Niçin Türkiye'de bir takım hareketler, IMF'ye borcumuzu ödedikten sonra, faizler düştükten sonra çıkartılmaya çalışılıyor. Bunlar dış mihraklardan oluyor. Mesele Taksim'deki 4-5 ağaç meselesi değil çünkü biz 2 milyar 800 milyon fidan dikmişiz. Her tarafı yemyeşil yapıyoruz. Hastane yollarını, okul bahçelerini mezarlıkları ağaçlandırdık. Geçmişte parayla satılan fidanları biz şimdi bedava veriyoruz."

Her orman işletme şefliğinin bu yıl 10 okulun bahçesini çiçek gibi yapacağını dile getiren Eroğlu, bin 200 orman işletme şefliği bulunduğunu, toplam 12 bin okulun bahçesinin yemyeşil yapılacağını kaydetti.

Afyonkarahisar'da Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi'nin kurulma aşamasında olduğunu anımsatan Eroğlu, merkezde üretilen bitkilerin paketlenip bütün dünyaya ihracat edileceğini, geçen yıl Türkiye'den 280 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, bu rakamı 2015 yılı sonuna kadar 1.5 milyar dolara yükselteceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, vatandaşlarla bayramlaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber