Öğretmenlerden Danıştay'a 'başaörtüsü' öfkesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın, "okul öncesi eğitimde bir öğretmenle ilgili sokakta veya okula gidiş gelişlerinde başörtüsü takamayacağına" ilişkin verdiği kararın, kamuoyunda "sokakta başörtüsü yasağı" olarak nitelendirildiğini belirten öğretmenler, protesto gösterisi yaptı.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Danıştay 2. Dairesi'nin başörtüsüne ilişkin kararının özgür, demokratik ülkelerde eşi görülmemiş türde bir karar olduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, ellerinde ''Danıştay inanç özgürlüğüne zincir vuramaz", "Danıştay başörtüsü avında", "Çarşıda, pazarda çocuklar görmesin", "Türkiye Tunus olmayacak", "Yaşasın inananların mücadelesi'' yazılı dövizler taşıdı. Başkan Gündoğdu, Danıştay 2. Dairesi'nin kararının "sokakta başörtüsü yasağı" olarak anlaşıldığını belirterek, alınan bu karardan geri dönüleceğini umduklarını bildirdi. ''Bu kararın adalete ve hukuka güveni sarstığını'' savunan Gündoğdu, olayın özel hayata müdahale edici, özgürlükleri kısıtlayıcı olduğunu bildirdi. Kararın, özgür, demokratik ülkelerde eşi görülmemiş türde bir karar olduğunu belirten Gündoğdu, bunun ülkeyi kaosa ve çatışmaya sürükleyebilecek bir tutumun tehlikeli habercisi olduğunun altını çizdi.

Gündoğdu, ''Sendika olarak ne sokakta, ne okulda, ne de herhangi bir işyerinde insanların dini inanç ve kanaatlerinin tezahürü olan söz, davranış ve giysilerinden ötürü suçlanamayacağı ve kınanamayacağı ilkesine gönülden inanıyoruz'' diye konuştu.

Yasama, yürütme ve yargı organlarına adalet isteklerini bir kez daha ilettiklerini kaydeden Gündoğdu, daha önce Danıştay önüne siyah çelenk bırakacaklarını duyurduklarını hatırlattı ve siyah çelengi, hukuki süreç devam ettiği için koymaktan vazgeçtiklerini söyledi. Gündoğdu, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından olumlu bir sonuç beklediklerini de özlerine ekledi. Polisin önlem aldığı Danıştay binası önündeki basın açıklaması, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber