15/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.00'de Kırgızistan Dışişleri Bakanı Alikbek Cekşenkulov ve beraberindeki heyeti, saat 14.30'da da Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa Bin Salman El-Khalifa ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 16.30'da Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa Bin Salman El-Khalifa ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa'yı karşılama törenine katılacak, saat 19.30'da konuk Başbakan ile birlikte akşam yemeği yiyecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da saat 11.00'de, 'Mor Menekşe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışına katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 11.00'de Kırgızistan Dışişleri Bakanı Alikbek Cekşenkulov ile görüşecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da saat 16.00'da, 'Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyo Hatlarının İyileştirilmesi ve Elektromekanik Sistemler' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te Anavatan Partisi Grup Toplantısı'na katılacak, saat 16.00'da TESK Genel Başkanı Derviş Günday'ı ziyaret edecek.
- Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da, AK Parti iktidarı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, saat 11.30'da parti merkezinde basın toplantısı yapacak.
- CHP İstanbul İl Örgütü, saat 12.00'de Taksim Meydanı'nda, Nedim Şener'in "Kemal Abi" adlı kitabını vatandaşlara dağıtacak.
- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Pazar günü yapılacak olan "Peygambere Sevgi Mitingi" ile ilgili olarak, saat 10.00'da Dedeman Otel'de bir tanıtım toplantısı yapacak. Toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri de katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, saat 10.00'da Romanya Jandarma Komutanı Tümgeneral Costica Silion ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
- Temel Haklar Federasyonu, Ankara'da saat 18.00'de, Şemdinli olayları ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Türk Metal ile Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (TUSAM), Ankara'da saat 10.00'da, "Türkiye'nin Güvenliği ve Milli Bütünlük" konulu bir seminer düzenleyecek.
- Yapı-Yol Sen, saat 12.45'te basın açıklaması yapacak.
- Toplumsal Etik Derneği, saat 14.00'te, "AB Uyum Sürecinde Etik Kültürümüzün Sorgulanması" konulu bir söyleşi düzenleyecek.
- Toplumsal Düşünce Derneği'nin 'Alt-Üst kimlik' tartışmalarıyla ilgili açtığı suç duyurusunun davası saat 09.00'da başlayacak.
- RTÜK tarafından, saat 13.30'da, 'Televizyon ve Çocuk' konulu bir panel düzenlenecek.
- Emekli Bir-Sen, Ankara'da saat 11.00'de, 'Ek Tazminat' ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Mamak Belediyesi zabıta ekipleri tarafından saat 14.00'te okul kantinlerinde denetim yapılacak.
- Çeşitli sendikaların katılımıyla, Ankara'da saat 12.30'da, 'Soysal Güvenlik Reformu ve Genel Sağlık Sigortası' ile ilgili basın açıklaması yapılacak.
- Memur-Sen üyeleri, Ankara'da saat 12.30'da Danıştay kararının protesto edileceği bir basın açıklaması yapacak, saat 13.30'da Danimarka Büyükelçisi'ni ziyaret edecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Genel Sekreter Fahrettin Yokuş, saat 09.00'da Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada hazır bulunacak.
- Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çarşamba Konserleri' kapsamında Osmanlı bestecileri, saat 20.00'de bir konser verecek.
- Türk Arap Girişimci İş Adamları Toplantısı TAGİT 06, saat 10.00'da Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilecek.
- Eminönü Nuruosmaniye Camii ve Çemberlitaş bölgesinde bulunan 100 tarihi binanın çevresinde görüntü kirliliğine neden olan tabela, klima, çanak anten ve tenteler sökülecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, saat 12.00'de Çemberlitaş Meydanı'nda buluşacak.
- THY'nin yeni özel yolcu programı Miles&Smiles'ın tanıtımı, 09.30-10.30 saatleri arasında, THY Genel Müdürlük VIP Salonu'nda yapılacak.
- Fas Lezzet Festivali Özel Gecesi Kokteyli, saat 19.00'da Conrad İstanbul'da yapılacak.
- Saliha Sultan Sebili ve Çeşmesi'nin açılış töreni, saat 14.30'da Perşembe Pazarı Unkapanı Köprüsü çıkışında yapılacak.
- Bugün sadece isimleri ve resimleri kalan dönem gemilerini anlatacak 50 adet vapur modeli, saat 10.30'da Karaköy Vapur İskelesi'nde sergilenecek.
- İTÜ, 2005-2006 akademik yılında doktora derecesi alan 100 araştırmacıya, saat 14.00'te İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde diplomaları dağıtılacak.
- Sanatçı İzzet Yıldızhan, Türk Böbrek Vakfı'nın organ bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla, saat 16.30'da vakfın Bahçelievler'deki binasında bir basın toplantısı yapacak.
- 21.Yüzyıl Öğrenme Girişimi Başkanı John Abbot, British Council ve Özel Amerikan Robert Lisesi işbirliğiyle, Özel Amerikan Robert Lisesi'nde düzenlenen konferansta 14.00-16.00 saatleri arasında bir konuşma yapacak.
- SES, saat 12.30'da Çapa Tıp Fakültesi Monoblok önünde, hükümetin "Denge Tazminatı" kararını protesto etmek için bir basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------------

ECA Türkiye Platformu Başkanlığı'nın tanıtım toplantısı
- Avrupa Catering Birliği'nin (ECA), 2006 ila 2008 yılları arasındaki, "Yeni Ufuklar Yaratmak" adı altındaki "Catering Endüstrisi, Turizm ve Konukseverlikte; Kalite, Üretim ve İşletme Performansına Bakış" projesine Türkiye Talip oldu. ECA Türkiye Platformu Başkanlığı, 27 sivil toplum örgütünün desteklediği Sağlıklı Gıda Platformu ile birlikte projeyi yürütecek. Proje çalışmalarıyla, AB'nin sivil toplum örgütlerine ayırdığı fonlardan yararlanılması düşünülüyor. ECA Türkiye Platformu Başkanlığı'nın, kuruluş amacı ve projeleri hakkında düzenlenen basın toplantısı, saat 10.00'da The Marmara Oteli'nde yapılacak.

Fiat'ın yeni model tanıtımı
- Tofaş tarafından, Türkiye pazarına sunulacak olan Fiat'ın Grande Punto modelinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantı, saat 10.30'da İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

HP tolantısı
- HP'nin basın toplantısı, saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak.

EBSO'nun Hollanda ziyareti
- Ege bölgesi Sanayi Odası'ndan (EBSO) bir grup iş adamı, Hollanda'da Rotterdam Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, burada Hollandalı iş adamlarıyla bir araya gelecek ve karşılıklı yatırım olanaklarını ele alacak.

BTC projesi kapsamında pompalanan petrolün Erzurum Pasinler'deki istasyona ulaşması bekleniyor
- Hazar Denizi'ndeki Azeri petrolünü, Türkiye üzerinden dünya pazarlarıyla buluşturacak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hampetrol boru hattı projesi kapsamında, Azerbaycan'dan pompalanan petrolün Türkiye'deki ikinci durak olan Erzurum Pasinler'deki istasyona ulaşması bekleniyor.

İstanbul Moda Show 2006 tanıtımı
- İstanbul Moda Show 2006'nın tanıtım gecesi saat 20.30'da Sirkeci Garı'nda başlayacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- 15 Aralık 2005'teki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006'dan beri 4 kez ameliyat edilen ve hala komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İslam dünyasında tepkiler dalga dalga yayılıyor
- Müslümanlar'ı rencide eden yayınlara bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler dünyanın dört bir yanında artarak devam ediyor.

Avrupa'da kuş gribi alarmı
- 25 AB ülkesinden uzman veterinerler Brüksel'de bir araya gelecek. Uzmanlar, kuş gribi tehlikesine karşı alınacak önlem ve planları değerlendirecek.

Yunanistan'da yeni kabinenin yemin töreni
- Yunanistan'ın yeni kabinesinin yemin töreni, saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------

- Fortis Türkiye Kupası 4. haftada 6 karşılaşma oynanacak. A Grubu'nda Giresunspor ile Mersin İdmanyurdu saat 14.00'te Giresun Atatürk Stadı'nda; Diyarbakırspor ile Galatasaray Diyarbakır Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de; B Grubu'nda Tarsus İdmanyurdu ile Kayseri Erciyesspor, Burhanettin Kocamaz Stadı'nda saat 14.00'te; Ankaragücü ile Gaziantepspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 17.00'de; C Grubu'nda Fatih Karagümrük ile Altay, Vefa Stadı'nda saat 14.00'te; D Grubu'nda Sarıyer ile Konyaspor, Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda saat 14.00'te karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber