Kapıkule'de yoğunluk arttı ama süre kısaldı

Gurbetçilerin, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş süresi kısaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ağustos 2013 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapıkule'de yoğunluk arttı ama süre kısaldı

Sadece Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 24 saatte 3 bin 763 araç, 16 bin 886 yolcu giriş yaptı. Bulgaristan gümrüğünün de hızlı çalışması nedeniyle kuyruklar azalırken, bir aracın gümrük işlemleri de 48 dakikaya kadar geriledi.

Türk işçilerinden karayolunu tercih edenler Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yoğunluğu arttırdı. Son 24 saatte Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 3 bin 763 araç girişi yapılırken, 16 bin 886 kişi de yolcu olarak giriş yaptı. Gümrük sahası tadilatta olduğu için kapasite altında çalışan Kapıkule'nin karşısındaki Bulgar Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda gümrük işlemlerinin hızlı yapılması nedeniyle Türk gümrüğünde zaman zaman yığılmalar yaşanıyor. Ancak tüm peronların hizmet vermesiyle Türkiye'ye giriş yapan bir aracın işlemleri 48 dakikada tamamlanıyor.

Hollanda'dan gelerek memleketi Nevşehir'e gitmek istediğini belirten Caner Saygı, "Yolculuğumuz çok iyi geçti. Nevşehir'e gideceğiz. Türk tarafında yarım saattir bekliyorum, çok uzun sürmedi. Sezon sonu olduğu için Bulgar tarafında da işlemleri hızlı yapılıyor. Önceleri çok sorun oluyordu, şuanda iyi durumda" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber