Yabancı öğrenciler, video konferans sistemiyle sınava girdi

ÇKÜ'de uygulanan video konferans sistemiyle yabancı öğrenci başvurusu 4'e katlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 18:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çankırı Karatekin Üniversitesinde (ÇKÜ) 20 ülkeden 60 yabancı öğrenci, video konferans sistemiyle sınava girdi.

ÇKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki üniversitelerde okumak için yurt dışından başvuran öğrenci sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Demirtaş, 3 yıl öncesine kadar Türkiye'deki üniversitelerde okuyacak yabancı öğrencileri YÖK'ün belirlediğini hatırlatarak, bugün ise bunu üniversitelerin belirlediğini ifade etti.

Üniversiteye kayıt olan yabancı öğrencilerin Türkiye'ye gelip sınava girdikten sonra ülkelerine döndüğünü vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bazı üniversiteler de bu işi yapan şirketleri kullanıyorlardı. Bu şirketler ülkelere gidip sınavları oralarda yapıyordu. Uygulama hala bu şekilde devam ediyor. Üniversite olarak başvuruda bulunan öğrenci sayısını artırmak ve başvuruda bulunan öğrencilerin işini kolaylaştırmak için video konferans sistemini uygulamaya aldık. Bu yıl üniversitemize 20 ülkeden 60 yabancı öğrenci başvuruda bulundu. Bu sistem yokken sadece 15 öğrenci başvuruda bulunabiliyordu."

Türkiye'de ilk kez ÇKÜ tarafından uygulanan sistemle başvuru sayısını 4'e katladıklarını dile getiren Demirtaş, yöntemin diğer okullara da örnek olabileceğini kaydetti.

Demirtaş, sınava giren her öğrenci için bir araştırma görevlisini danışman olarak görevlendirdiklerini aktararak, "Öğrenciler sınava başladığı anda bilgisayar, daha önce hazırlanan 30 soruyu seçiyor. Bu soruların İngilizce ve Türkçeleri ekranlarında belirleniyor. Öğrenciler, danışmanları eşliğinde bu soruları cevaplandırıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber