Polis ile Kamu-Sen üyeleri arasında gerginlik

Toplu-İş Sözleşmesi görüşmelerini protesto etmek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri ile polis arasında gergin anlar yaşandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis ile Kamu-Sen üyeleri arasında gerginlik

Toplu-İş Sözleşmesi görüşmelerini protesto etmek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, ellerinde dövizler ve flamalarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplandı. Burada Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk grup adına bir açıklama yaptı. Koncuk, Toplu Sözleşme sürecinin başlamadan bittiğini savunarak, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkla memur ve emeklilere hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atıldığını iddia etti.

Koncuk, Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde, Türkiye Kamu-Sen'den korkanların Türkiye Kamu-Sen'i görüşmelere dahil etmemenin yollarının aradığını söyledi. Koncuk, ek ders, ek ödeme, özel hizmet tazminatı gibi ödeneklere zam yapılmadığını aktararak, “İmzalanan toplu Sözleşme, tam anlamıyla bir hezimet, süslü yalanlarla pazarlanmaya çalışılan maaş zammı defoludur. Bütün bunların ötesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurumlu sürecini de eklediğimizde önümüzde pazarlık yapacak daha 23 gün varken,, 2 gün içinde atılan bu imzanın ve acelenin nedeni anlaşılır gibi değildir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 2014 yılının Ocak ayında geçerli olacak bir artış pazarlığının yangından mal kaçırır gibi alelacele sonlandırılmasını asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Koncuk, Toplu Sözleşme metninde 2014 yılına ilişkin memurlara enflasyon farkı ödeneceğine dair hükmün konulmaması hangi akılla ve iyi niyetle açıklanacağını sorgulayarak, Türkiye Kamu-Sen'in Toplu İş Sözleşmeleri'nde yer almamasını hukuki açıdan sözleşmenin uygunluğunun tartışılması gerektiğini ifade etti. Koncuk ayrıca, Bakan Çelik'in Kamu-Sen'in masadan uzak tutma oyununun bir parçası haline geldiğini iddia etti.

Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'i kanunlara uygun davranmaya davet ederek, Bakan Çelik'i kınadı.

Kamu-Sen Genel Başkanı ve yönetimi, Bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı. Bu sırada dışarıda bekleyen Kamu-Sen üyeleri ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber