Gümrüklerde istifa krizi, 18 ayda üç müsteşar değişti

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet ve yolsuzluk skandallarıyla gündeme gelen Gümrük Müsteşarlığı'nda son 18 ay içinde üçüncü istifa yaşandı. Gümrük Müsteşar Vekili Cihat Ancın, dün Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e el yazısıyla yazdığı istifa dilekçesini vererek görevinden ayrıldı.

Tüzmen, Ancın'ın istifasına ilişkin olarak, "Gümrüklerde çalışmak kolay değil. Kendi isteğiyle ayrıldı" dedi. Ancın ise, "Bakan ve bürokratlar her zaman aynı düşüncede olmuyor. Bazı fikir ayrılıkları olabiliyor. Umarım gümrükler istikrara kavuşur" dedi.

Fikir ayrılığı
Kilit görevlerin vekaleten yürütüldüğü Gümrük Müsteşarlığı'nda eski müsteşarlar Nevzat Saygılıoğlu ve Rıza Tuna Turagayda ayrılmıştı.
Ancın, "Biz Bakan Bey'le gayet uygar bir şeklide tokalaşarak ayrıldık. Kavga gürültü olmadı. Bakan ve bürokratlar her zaman aynı düşüncede olmuyor. Bazı fikir ayrılıkları olabiliyor" diye konuştu.

Ancın, Gümrük Müsteşarlığı'nda çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Noktayı koymadık, müşavir olarak çalışmaya devam edeceğim. Umarım gümrükler istikrara kavuşur" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber