İlçe Milli Eğitim Müdürü 'Lan' dediği için ceza yedi

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hükümeti protesto eden çiftçi Mustafa Kemal Öncel'e kızarak söylediği 'lan' sözü, üç yıl önce Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bolat'ın cezalandırılmasına yol açtı.

24 Ocak 2003'te, Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sofulu Beldesi Şehit Pilot Üsteğmen Akif Palalı Lisesi'nin o dönemde müdürvekili olan Mehmet Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bolat'ı ziyaret edip okullarının ihtiyaçlarının giderilmesini istedi. Ali Bolat ise "Benim bölücülerle işim yok, şube müdürüne gidin" dedi. Müdürvekili çıkarken de, "Gel lan müdür buraya" diye bağırdı.

Doğan, Bolat'ı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet etti. Soruşturma aşamasında Bolat, Doğan'dan özür diledi. Doğan da şikâyetini geri aldı. Buna rağmen soruşturma tamamlandı. Bolat, 'Bölücülerle işim yok' sözü nedeniyle bir köy okuluna sürüldü. 'Lan' dediği için de 'Bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulması' cezası verildi. Bolat, görevden alınması ve verilen cezaların durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sürerken, 2004'ün ağustos ayında emekliye ayrıldı.

'Başbakan da özür dilemeli'
'Lan' demekle yanlış yaptığını belirten Bolat, Başbakan'ın da yanlış yaptığını söyledi. Bolat, "Sayın Başbakanımız herhalde istemeden bu sözü söyledi. Ben özür diledim. Başbakanımızın da çiftçiden ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber