Profesörlerin kavgası: Baltalı İlah ve Rambo üniversitede

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce profesörlerin baltalı kavgasıyla gündeme gelen Erciyes Üniversitesi'nde bu kez silah çekildi. Bir profesör yüzünden yaralandı. Kavgacı profesörler görevden uzaklaştırıldı

Erciyes Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde görevli iki profesör arasındaki anlaşmazlık kavgaya dönüştü. İddiaya göre Prof. Dr. Yahya Güzel, Prof. Dr. Abdullah Çoban'ı ruhsatsız tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı. Prof. Dr. Güzel ise Prof. Dr. Çoban'ın kendisine tabanca çektiğini, elinden almak isterken yaralandığını söyledi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, kavgaya adı karışan Çoban ile Güzel'i soruşturma bitinceye kadar görevden uzaklaştırdıklarını açıkladı.

55 yaşındaki Prof. Dr. Abdullah Çoban ile 41 yaşındaki Prof. Dr. Yahya Güzel, dün öğlen kimya bölümünde kavga etti. Kavgada, Prof. Dr. Abdullah Çoban, kime ait olduğu henüz belirlenemeyen 7.65 mm. çapındaki tabancanın kabzasıyla yüzünden yaralandı. Araya girenler iki profesörü ayırırken, taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu. Çoban, "Yahya Güzel beni tabancasının kabzasını yüzüme vurarak yaraladı" iddiasında bulunurken, Prof. Dr. Güzel ise, "Bana silah çekti. Ben de elinden almak isterken yüzüne geldi" diye konuştu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Çoban ve Yahya Güzel'in karşılıklı olarak birbirlerinden şikâyetçi olduklarını ve dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildiğini açıkladı. Bu arada, olayda kullanılan 7.65 mm. çapındaki ruhsatsız tabanca Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye alındı. İki profesör hakkında dava açılıp açılmayacağına savcılık incelemesinden sonra karar verecek.

Kavga yeni değil
Prof. Dr. Çoban, 4 Ocak 2004'te yine aynı fakültede bölüm başkanı Prof. Dr. Şaban Patat hakkında, kendisine baltayla saldırdığı iddiasıyla savcılığa şikâyette bulunmuştu. Patat ise böyle bir olayın olmadığını, şikâyetin yıpratmak amacı taşıdığını savunmuştu. Savcılık, Patat hakkında takipsizlik kararı vermişti. Şaban Patat'ın 4 Ocak 2004 pazar günü meydana gelen olay öncesi, Abdullah Çoban hakkında Kayseri Emniyet Müdürlü'ğüne başvurarak "Prof. Abdullah Çoban, çifte silah taşıyor. Bunun biri ruhsatlı, biri ruhsatsız. Olur olmaz şekilde elini beline götürüp silah teşhirinde bulunuyor" diye dilekçe verdiği, Çoban'ın ise bu suçlamaya karşı "Benim bir adet ruhsatlı tabancam var" diye yanıtladığı belirlendi.

Makale anlaşmazlığı
Erciyes Üniversitesi kampüsündeki kimya bölümü'nde iki yılda iki kez meydana gelen biri baltalı diğeri tabancalı olduğu iddia edilen olaylara, Fen- Edebiyat Fakültesi yayınında yer alacak bir makaleyle ilgili tartışmaların yol açtığı öğrenildi.

Prof. Dr. Şaban Patat, Yahya Güzel, İsmail Yıldırım ve Emin Sarıpınar tarafından hazırlanan kimyasal maddelerle ilgili bir makaleye Prof. Dr. Abdullah Çoban, 'Bu çalıntıdır' gerekçesiyle 2003 yılında Üniversite Rektörlüğü'ne, ardından da

'Bilimsel hırsızlık yapıldı'
gerekçesiyle YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na suç duyurusunda bulundu. Haklarında soruşturma davalar açılan dört profesörden Emin Sarıpınar bilimsel hırsızlık suçlamasından beraat etti. Diğer üç profesörün yargılanması ise devam ediyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber