Hastaneler 112'den ambulans isteyecek

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SağlIk Bakanlığı, devlet hastanelerinin yoğun bakım servislerine el attı. Projeye göre, servislerin donanım eksikliği giderilerek tam teşekküllü hale getirilecek. Her hastaya bir bir hemşire, solunum cihacı ve monitör sağlanacak. Ambülanslar tek merkezde toplanacak ve hastaneler de ihtiyaç halinde ?Alo 112' diyecek Skandallara konu olan devlet hastanelerinin yoğun bakım üniteleri yeniden yapılandırılıyor. Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinin yoğun bakım servislerini tam teşekküllü hale getirmek için düğmeye bastı. Adım adım ilerleyecek projeye göre, fiziki koşulları düzeltilen servislerde özel eğitimli personel hizmet verecek. Her hasta için bir hemşire görevlendirilecek. Yatak başına bir solunum cihazı ve hayati fonksiyonları izleyen bir monitör konulacak. Hedeflenen iyileşme sağlanınca, ambülanslar tek merkezde toplanacak ve hastanın sevk edileceği hastaneyi 112 Acil Servisi koordine edecek.

Donanım yetersizliği nedeniyle vatandaşın hastane hastane dolaşmasının önüne geçmek isteyen Sağlık Bakanlığı, yoğun bakım ünitelerini iyileştirmek için harekete geçti. Bakanlık, tüm devlet hastanelerine birer yazı göndererek, yoğun bakım servislerini yeniden yapılandırmalarını ve eksikliklerini gidermelerini istedi.

HASTA BAŞINA BİR HEMŞİRE

Yoğun bakım servislerinin fiziki koşulları da düzeltilirken, steril olması gereken servise, görevli personelden başkasının girmemesi için önlem alınacak. Yatak başına bir solunum cihazı ve hayati fonksiyonları izleyen monitör ve bir hemşire görevlendirilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber