Afyonkarahisar'da zabıtadan pazarcı esnafına denetim

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından halkın güvenli alışveriş yapması için başlatılan denetim faaliyetleri aralıksız olarak sürerken, denetimlerde aynı suçu ikinci kez işlediği tespit edilen 5 esnafa ise 10 gün süreyle faaliyetten men cezası verildiği bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da zabıtadan pazarcı esnafına denetim

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından halkın güvenli alışveriş yapması için başlatılan denetim faaliyetleri aralıksız olarak sürerken, denetimlerde aynı suçu ikinci kez işlediği tespit edilen 5 esnafa ise 10 gün süreyle faaliyetten men cezası verildiği bildirildi.

Denetimler kapsamında bugün zabıta ekipleri tarafından kentin önemli pazar noktaları arasında yer alan Fuar Alanı'ndaki semt pazarında denetim yapıldı. Halkın sağlığının korunmasını ön planda tutan Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimde, terazilerin doğru tartıp tartmadığını, tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığını, kuru gıdalarda ise üretim ve tüketim tarihlerini kontrol etti. Yapılan kontrollerde standardın dışında satış yapanlar ikaz edilirken, ikaz edildiği takdirde uyarıları dikkate almayanlara ise gerekli cezai yaptırımların uygulandığı bildirildi.

Öte yandan, yapılan denetimlerde son iki ay içerisinde 24 ayrı cezai işlem uygulayan zabıta ekiplerinin; alıcı ve tüketiciye sözlü hakaret, belirtilen saatler içerisinde pazar yeri dışına araç çıkartılması ve çizgi ihlali konularında da hassas davrandığı kaydedildi. Denetimlerde aynı suçu ikinci kez işlediği tespit edilen 5 esnafa ise 10 gün süreyle faaliyetten men cezası verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber