Osmancık'ta 7 milyon TL'lik ikinci alt yapı yatırımı başlıyor

Çorum’un Osmancık Belediyesi’nin dev alt yapı projesinin ikinci etabı olan su hatlarının değiştirilmesi için çalışmalar başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmancık'ta 7 milyon TL'lik ikinci alt yapı yatırımı başlıyor

Çorum'un Osmancık Belediyesi'nin dev alt yapı projesinin ikinci etabı olan su hatlarının değiştirilmesi için çalışmalar başlıyor.

İller Bankası tarafından ihalesi yapılan su hatlarını yenileme çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacağını açıklayan Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, ihalede uygun teklif sunan Alken İnşaat'ın 7 milyon TL'lik ikinci etap alt yapı çalışmaları için haftaya kazma vuracağını açıkladı.

7 milyon TL'ye mal olacak ikinci etap alt yapı yatırımlarının üç bölümden oluştuğunu dile getiren Yazıcı, “İlk etapta ilçemizde 50 yıldır kullanılan, çeşitli sıkıntılar nedeniyle su kesintisi sorunlarını beraberinde getiren, sağlıksız ve ömrünü tamamlayan su şebeke hatları yenilecek. Bu kapsamda 55 kilometre uzunluğundaki su şebeke hatları, modern ve sağlıklı su ulaşımını sağlayacak yeni borularla değiştirilecektir. İkinci bölümde ise; yine uzun yıllardır kullanılan yetersiz olan su depolarımızdır. Gemici mahallemizde bulunan 100 tonluk su deposu bin tonluk depo ile değiştirilecek, Çiftlikler Mahallesi Damatoğlu mevkisinde bulunan 200 tonluk su deposu da 2 bin tonluk depo ile değiştirilecek. Seramik kaplama ve paslanmaz bölümlerden oluşan bu iki su depomuz ile su depolarımızın hacimleri 10 kat artırılacak böylece sağlıklı depolar sayesinde sağlıklı su ulaşımı sağlanacak, daha fazla su depolama imkanı sunulacaktır. Üçüncü bölümde yer alan ve diğerleri kadar önemli olan yağmur suyu hatlarının değişiminde de önemli adımlar atacağız. Beş kilometre uzunluğundaki yağmur suyu hatlarının değişiminin ilçemizdeki sel ve su baskınlarına karşı önlemdir. İlçemizde bulunan dağlardan yağışlar sonrasında merkeze ulaşan ve baskınlara neden olan sel sularını direkt olarak Kızılırmak'a akışı sağlanarak sel baskınlarının önüne geçilecektir” dedi.

Gerçekleştirilecek olan yatırımlarla ilçenin tarihi sorunlarına tarihi çözümler üreteceklerini ifade eden Başkan Yazıcı, kanalizasyonun yanı sıra üç kalemden oluşan bu yatırımların her birinin ayrı ve bir o kadar da önemli olduğunu vurguladı.

Çalışmaların başlaması ile su şebeke hatlarının değişiminin gerçekleştirileceğini, su depolarının kurulup, yağmur suyu hatlarının devreye alınacağını kaydeden Başkan Yazıcı, bu yatırımlarla su kaçaklarının önleneceğini, su kesintilerinin önüne geçeceklerini ve ilçenin sağlıklı suya kavuşacağının altını çizdi.

Devlet Su İşleri tarafından Dereboğazı mevkisinde başlatacağı içme suyu göletinin gerçekleştirilen ihale ile çizim işleminin devam ettiğini kaydeden Başkan Yazıcı, gerek belediye tarafından gerçekleştirilen alt yapı yatırımları ve gerekse DSİ tarafından hayata geçirilecek olan Dereboğazı içme suyu göleti projesi ile Osmancık'ın su sorununa neşter vurulduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber