Ahmet Gündoğdu istifa edecek mi?

Memurlar, 2013 yılında olduğu gibi, 2014 ve 2015 yılına yönelik toplu sözleşmelerden de zararla çıktı. Peki bu sonuca yol açanlar ne yapacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahmet Gündoğdu istifa edecek mi?

Ahmet Gündoğdu ismi, muhafazakar camiada, siyasi eylemliliklerde, doğru ve yararlı işlerin arkasında olan bir isim olarak görülmektedir.

Ancak, Gündoğdu hem geçen yılki toplu sözleşmelerde hem de bu yılki toplu görüşmelerde iyi bir sınav verememiştir...

Memurlar.net olarak bunu dile getirdiğimizde, Gündoğdu, Memur-Sen internet sitesini kişisel sitesi gibi kullanarak cevaplar vermeye çalışmakta, bizi yalan söyleyen ve iftira atan bir site olarak göstermektedir. (Kişisel site olarak kullandığı Memur Sen sitesinde hala, memurlar.net'e vermeye çalıştığı ama cevap vermeye dahi tenezzül etmediğimiz açıklama, 15 gündür durmaktadır.)

Oysaki gerçek apaçık ortadadır. En iyi kazanımın olduğu olduğu varsayılan eğitim öğretim hizmetleri sınıfını değerlendirme dışı tutarsak diğer tüm memurlar 2013 yılında toplu sözleşmelerden zararlı çıkmıştır. 2014 yılı enflasyonunun 4+4 veya daha fazla olması halinde bir çok meslek mensubu 2014 yılını zararla kapatacak. Maaşlarında erime olmayanlar da sadece kendisini enflasyona karşı korumuş olacaktır, büyümeden hiçbir pay almamış olacaktır. (4688 sayılı Kanunun 33. maddesi her konuda uzlaşma yapılmasını öngörmemektedir. Bu nedenle, öğretmenlere teklif edilen 75+75 liralık tazminat konusunda uzlaşma sağlanarak en azından diğer konulardaki sorumululuk Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun veya hükümetin sırtına bırakılabilirdi.)

Memur Sen internet sitesinde, 7 Ağustos'tan bu yana, (eğer bir zafer ise) toplu sözleşme kazanımlarına (!) yönelik ikinci bir haberden bahsedilememiştir. Bahsedilememesi normaldir zira ortada bir zafer yoktur. Gündoğdu da bunu bildiği için, Memur Sen internet sitesi, Mısır ve başörtüsü haberleri ile doldurulmaktadır. Mısır ve başörtüsü, her adil ve temiz kalbin en derinden etkilendiği iki konudur. Ancak toplu sözleşmelerdeki basiretsizlik, bu konular kullanılarak kapatılamaz.

Memurlar.net olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz: Memurların haklarının korunması bağlamında ele alacak olursak; "Ben devamlı Başbakanla görüşüyorum" havasında caka satan, kibirli ve bu kibri, cakayı, Faruk Çelik'in yanına oturarak (kör kör parmağım gözüne misali) bir kez daha gösteren Gündoğdu, sadece memurları değil muhafazakar tabanı dahi temsil edememektedir.

2 Ağustos'ta yapmış olduğumuz haberde şunları demiştik: "Ahmet Gündoğdu'nun iki taraflı bir pazarlık masası düzeni yerine, bir anlamda Başkan havasını gözlere sokan yeni masa düzeni kabullenmesi ve görüşmelere bu şekilde devam edilmesi, memurların taleplerinin küçük sendikal fantezilere kurban edilip edilmeyeceğini düşündürmektedir."... Ortaya çıkan sonuç, endişelerimizi haklı çıkarmıştır.

İfade etmemize gerek olmamasına rağmen, vurgulamak istiyoruz: Biz, kurumları değil, temsil eden kişileri eleştiriyoruz. Bu anlamda eleştirdiğimiz kişinin, temsil ettiği kitlenin haklarını koruyamadığını ifade ediyoruz. Gündoğdu, 700 bin kişinin üye olduğu büyük Memur Sen camiasının internet sitesini kullanarak bizleri hedef almaya ve itibarsızlaştırmaya çalışsa da, kendisinden korkmuyor ve çekinmiyoruz. Bu nedenle, hakkı ve doğruyu söylemeye devam edeceğiz. Elbet bir gün, Memur Sen camiası içinden de birileri de, yaptığının yanlış olduğunu kendisine hatırlatacaktır.

Bu bağlamda; Gündoğdu, geçen yılki toplu sözleşmeler sonrasında yönetime istifasını sunmuş ancak bu istifası kabul edilmemişti. Fakat, en azından bu yıl, kimsenin onayına ihtiyaç duymamaksızın ve temsil ettiği camianın daha fazla yıpranmaması için derhal istifa etmelidir. Memur Sen camiasının yıpranmaması için diyoruz zira kendisi önümüzdeki seçimlerde büyük bir ihtimalle milletvekili olarak, bu dönemi kapatacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber