Emlak müşavirleri 'meslek yasası'nı bekliyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Taylan, konuya ilişkin yaptıkları çalışmayı, Başbakan Erdoğan'a sunduklarını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emlak müşavirleri 'meslek yasası'nı bekliyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "emlak müşavirlerinin meslek yasasına ihtiyacı olduğunu, bu konuda hazırlanan taslak çalışmasını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını" bildirdi.

Taylan, yaptığı yazılı açıklamada, emlak müşavirlerinin alım, satım, kiralama ve danışmanlık işlemlerinin en önemli ayağını oluşturan meslek mensupları olduğunu belirtti.

Türkiye genelindeki oda ve derneklerin mutabakatı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün de görüşüyle hazırlanan ''meslek yasası"na ilişkin taslak metnini, Başbakan Erdoğan'a sunduklarını ifade eden Taylan, gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçakların önlenmesi, emlak müşavirlerinin hak ettiği kariyer ve unvanı kazanması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, vatandaşların ve meslek mensupların dünyadaki örneklerine bakıldığında benzer hizmetleri en üst noktada alması açısından yasal düzenleme yapılmasına ihtiyaç bulunduğunu bildirdi. Taslakta yer alan düzenlemeler hakkında bilgi veren Taylan, şunları kaydetti:

"Emlak müşaviri yeminli ve üniversiteli olacak, sektöre yeni girecek olanlara 1 yıllık eğitim ve staj zorunluluğu getirilecek, emlak müşaviri olmak isteyenlerin emlak müşavirliği lisans sınavını kazanmış olması gerekecek ve her ofiste lisanslı bir emlak müşaviri bulunacak. Emlak müşaviri mesleki sorumluluk sigortası yaptıracak ve teminat verecek. Emlak Müşavirleri Birliği kurulacak, birliğin internet sayfasında tüm emlak müşavirlerinin kayıt ve sicili bulunacak ve vatandaşa açık olacak, hizmet ücretleri Türkiye'nin her yerinde aynı olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber