Milletvekilleri için sağlık rehberi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

TBMM Başkanvekili Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Nevzat Pakdil, parlamentoda bugün düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e

verilen Milli Egemenlik Onur Ödülü'ne bu yılki müracaatların 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren başladığını ifade etti.
Başvurusu süresinin 21 Mart 2006 tarihinde sona ereceğini bildiren Pakdil, "Dileyen vatandaşlarımız, çalışmalarıyla kendileri aday olabileceği gibi başkaları tarafından gösterilen adaylar da değerlendirmeye alınacaktır" dedi. Pakdil açıklamalarında, yine bu yıl TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün de verileceğini hatırlatarak, "Bu ödülden amaç, vilayetlerimizde bireysel olarak halkımıza karşılıksız hizmeti amaç edinmiş ve sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan bu yolda önemli katkılar sağlamış insanlarımızın ödüllendirilmesi ve teşvik edilmesidir. Ödül adayları Vali, Kaymakam veya Belediye Başkanı'nın teklifi ve İl Genel Meclisi'nin kararıyla belirlenmekte ve TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu'na bir yazıyla bildirilmektedir. Ayrıca milletvekillerimiz de ödüle doğrudan aday gösterebilmektedirler. Üstün Hizmet Ödülü başvurularına ilişkin herhangi bir zaman ve sayı sınırı yoktur. Başvurucu süreci halen devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bu yıl da çeşitli etkinlikler yapılacağını kaydeden Pakdil, yine Meclis olarak bazı anma, kutlama gibi organizasyonlara destek verileceğine işaret etti. Pakdil açıklamasında, yayımlarının da bu dönemde süreceğine işaret ederek, bu yayınlar arasında bu dönemde milletvekillerinin sağlığını kuramaya yönelik kılavuz kitapçıklar basılacağını belirtti. Pakdil, şöyle konuştu:

"Ele aldığımız bir diğer konu da milletvekillerimizin ve tüm ilgilenenlerin istifadesine sunulmak üzere, insan sağlığının korunmasına yönelik olarak rehber kitaplar hazırlanmasıdır. Bu konuda Meclis Başkanlığımız ile Gazi Ünivresitesi arasında bir protokol imzalanmış ve TBMM Başhekimliğimiz ile Kurulumuz sekreteryası çalışmalara başlamıştır. Muhakkak ki bu faaliyetlerimiz, Meclis'in gerçek sahipleri olan milletimizin faydasına yöneliktir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber