Arkadaşını öldürüp gömdüğü iddia edilen sanık hakim karşısında

Bursa’nın İnegöl ilçesinde beraber alkol aldığı arkadaşını öldürüp gömdüğü iddia edilen zanlı, “canavarca adam öldürmek” suçundan hakim karşısına çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arkadaşını öldürüp gömdüğü iddia edilen sanık hakim karşısında

Bursa'nın İnegöl ilçesinde beraber alkol aldığı arkadaşını öldürüp gömdüğü iddia edilen zanlı, “canavarca adam öldürmek” suçundan hakim karşısına çıktı.

İnegöl'e bağlı Kurşunlu beldesinde iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olaya karıştıktan sonra kaçtığı Hatay'dan emniyet ve ailesinin ikna etmesi üzerine İnegöl'e gelerek öldürdüğü İrfan Mentiş'in cesedinin yerini gösteren Fatih T., İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçu tek başına işlediğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Ali Güneş'in öldürülmesi olayına da karışan Fatih T.'nin mahkemesi, tutuklu sanık Ali K.'nin dinlenmesi için eylül ayına ertelendi. Kendisini küçük düşürdüğü ve küfrettiği için İrfan Mentiş'i öldürdüğünü söyleyen Fatih T., mahkemede pişman olduğunu belirtti.

Üç arkadaşını aklayan Fatih T., "Vicdan azabı çekiyorum, pişmanım" dedi.

"Canavarca his saikiyle adam öldürmek" suçundan yargılanan Fatih T., yazılı savunmasında, "Cerrah'taki bir düğüne gittik. Düğün biz gittiğimizde bitimişti. Bunun üzerine Cerrah beldesi üzerindeki alana çıkarak İrfan Mentiş ve beraberindeki arkadaşlarla alkol almaya başladık. Alkol alırken Mentiş bana hakaret ve küfretmeye başladı. Ben canavarca suç işlemedim, bunu kabul etmiyorum. İrfan bana, 'Elindeki silahla beni korkutacağını mı sanıyorsun?' dedi. Bir anlık öfkeyle arabamdan aldığım kesme tabir edilen silahla ateş ettim. Mentiş'i aracımın bagajına koydum. Yanımdaki arkadaşları bu olayı kimseye anlatmamaları yönünde uyardım" diye konuştu.

Cesedi araca koyduktan sonra gömmek için tek başına Ortaköy yolu üzerinde ilerlediğini ve aracının çamura saplandığını aktaran Fatih T., "Aracım çamura saplanınca İnegöl'e yürüyerek gittim. İnegöl'den üç arkadaşımı aracımı çıkarmak için aldım. Arkadaşlara çamura batan aracımın yanına gittiğimizde durumu anlattım ve onları da bunu unutmalarını söyledim. Aracı çamurdan kurtardıktan sonra arkadaşlarım İnegöl'e gitti. Ben de aldığım kazma kürekle bir yere çukur açtım ve cesedi gömdüm" diye konuştu.

Karıştığı diğer olayın ardından Suriye'ye gittiğini söyleyen Fatih T., "Suriye'ye gittikten sonra vicdan azabı çekip İnegöl'e gelip teslim oldum. En büyük hatam olayı gizlemekti. Yanımda olan arkadaşları korumak istedim. Vicdan azabı çekiyorum. Pişmanım. Bu suçu canavarca bir ruhla işlemedim. Bunu kabul etmiyorum. Kendimi toparlamaya çalışırken arka arkaya hatalar yaptım. Teslim olmam gerekirken cesedi yok ettim" şeklinde konuştu.

Duruşmaya katılan S.Ç., H.R.K. ve A.Y. ise savunmalarında, korktukları için olayı anlatamadıklarını kaydetti. Sanıkların dinlenmesinin ardından Ali Güneş cinayeti ile ilgili tutukluluğu devam eden Ali K.'nin dinlenmesi için mahkeme 12 Eylül 2013 tarihine ertelendi. Fatih T.'nin tutuklu, diğer 3 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber