Nüfus kağıdı numarası vergi numarası olacak

Haber Giriş : 16 Şubat 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Artık herkesin nüfus kağıdı numarası aynı zamanda vergi numarası olacak. Bu uygulama Mayıs ayına kalmaz'' dedi.

Marmara Üniversitesi Maliye Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin düzenlediği ''2005 Yılı Bütçe Gerçekleşmeleri, 2006 Yılı Hedefleri ve Beklentiler'' konulu toplantıda konuşan Unakıtan, Türkiye ekonomisinin en büyük sorununun sürekli ve istikrarlı büyüme olduğunu vurguladı.

Unakıtan, Türk milletinin refah seviyesinin yükselmesi için ekonominin büyütülmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin son 16 çeyrekte sürekli büyüdüğünü bildirdi.
Büyümenin halka hiç yansımadığının söylendiğini, ancak 2002 ve 2005 buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve araba satışlarının büyümenin vatandaşa yansıdığını gösterdiğini kaydeden Unakıtan, ''Büyümemiz istikrarlı bir şekilde devam edecek'' dedi.

Merkez Bankası'nın bağımsız olmasının önemli olduğunu, hükümet olarak bunu desteklediklerini ifade eden Unakıtan, ''Siyasiler için bu zor bir şey. (Bas parayı, ver maaşı) kalktı. Şimdi Merkez Bankası'na yan bile bakamazsın'' dedi.

Kemal Unakıtan, önceki yıl ile karşılaştırıldığında, 2005'te bütçe giderlerinin yüzde 2,5, faiz hariç bütçe giderlerinin yüzde 17, bütçe gelirlerinin yüzde 21,8, vergi gelirlerinin yüzde 18,7 oranında artış gösterdiğini, bütçe açığının yüzde 67,8 düşük gerçekleştiğini, bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Unakıtan, ''Biz bütçe açığını 29 milyar YTL olacağını tahmin etmiştik. Fakat performansımız 9,7 oldu. Bu arada önemli bir düşüş gerçekleştirdik. Bu Türkiye tarihinde bir ilk oluyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber