Sakarya'da 14 yıl sonra ortaya çıkan orta hasar kurnazlığı

ADAPAZARI'nda 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında 'Orta hasar' raporu verilen 80 bina için konut sahiplerinin yaptığı itiraz sonrasında yapılan kontrolde, bu kez sağlam raporu verildiği açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakarya'da 14 yıl sonra ortaya çıkan orta hasar kurnazlığı

Devlet deprem sonrasında orta hasar raporu verilen binalarda oturanlara aylık kira yardımında bulunmuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, DHA'ya yaptığı açıklamada Sakarya'da 17 Ağustos Depreminden sonrasında yapılan inceleme sonanda geçen yıl kentte orta hasarlı 581 bina kaldığını söyledi.

Vali Büyük bu binaların yerleşime kapatılması için elektrik su ve doğalgaz gibi hizmetlerin kesilmesinden sonra, 245 bina sahibinin Sakarya Üniversitesine başvurarak binalarının orta hasarlı olmadığını; içerisinde o tarihlerde oturanların kira yardımı almak için hasarlı yazdırdıklarını söyleyerek yeniden incelenmesini istediklerini söyledi. Vali Büyük şunları söyledi:

"Sakarya Üniversitesine binalarının orta hasarlı olmadığını söyleyerek 245 bina sahibi müracatta bulundu. Yapılan incelemelerde de bu binalardan 80'inin sağlam olduğu belirlendi. Bununla ilgili olarak da raporlar üniversite tarafından verilince, bu binalar orta hasarlıktan çıkartıldı. Geriye kalan 165 bina için ise yıkım kararı uygulanıyor."

Vali Büyük orta hasarlı bu binaların Adapazarı'na yerleştirilen Suriyeli ve Iraklı mülteciyere kiralandığı yönündeki iddialara ise, "Böyle bir şey olamaz. Çünkü orta hasar raporlu olan bu binaların yerleşime engellenmesi için elektrik su doğalgaz gibi hizmetleri verilmiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber