Yurtta hava durumu - Haritalı

Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta hava durumu - Haritalı
*Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İzmir, Aydın, Artvin, Balıkesir ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu ile zamanla Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-70 km/s) zamanla İç Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun ve Ordu ile zamanla Rize ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber