Rockçı İmam Tezer: Müfettişin geleceği varsa göreceği de var

"Rockçı İmam" olarak bilinen Antalya Pınarbaşı Köyü Camii İmamı, verdiği rock konseri hakkında açılan soruşturmaya dair açıklama yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rockçı İmam Tezer: Müfettişin geleceği varsa göreceği de var

"Rockçı İmam" olarak bilinen Antalya'nın Kaş ilçesi Pınarbaşı Köyü Camii İmamı Ahmet Muhsin Tezer, verdiği rock konseri hakkında açılan soruşturma için "İnnemel a'melü bin niyet" (Ameller niyetlere göredir) dedi.

"GELECEĞİ VARSA GÖRECEĞİ DE VAR"

"İnnemel a'melü bin niyet" diyerek hadisin çevirisini yapan imam Ahmet Muhsin Tezer, "Müfettişin geleceği varsa göreceği de var. O göreceği şey ise sevgi dolu bir kalp. Soruşturmadan olumsuz bir şey çıkacağını sanmıyorum. Çünkü sevgiyle karşılaşacaklar" diye konuştu.

"ROCK BENİM 'YANMA' EVREM"

Yunus Emre'nin "Hamdım, yandım, piştim" sözlerini hatırlatan Tezer, "Bu benim 'yanma' evrem" diyerek, hayatındaki ilk üç aşamayı, "1998 yılında İstanbul Yerebatan Camii'nde kadrolu müezzin iken Hristiyan Oana Mara ile evlendim. Her hafta sonu eşimi Fener Rum Patrikhanesi'ne götürdüm. Üç yıl sürdü bu. ve bir gün Ramazan ayından önce eşim Müslüman olmaya karar verdi. Bu benim 'hamlık" evremdi. Yıllar sonra Diyanet'ten istifa edip ticarete atıldım. Birçok olayla karşılaştım. Bu da benim 'pişme' evremdi" şeklinde açıkladı.

"MÜZİK TUTKUMDAN VEZGEÇMEM"

Asla müzik tutkusundan vazgeçmeyeceğini söyleyen Tezer, grubunu sevdiğini ve kutlu bir misyona sahip olduklarına inandığını dile getirdi. İnsanların bir olma ihtiyaçlarını önemseyen Tezer, imamlar olarak birçok kesime ulaşmakta güçlük çektiklerini, rock müzik dinleyen kesimin de bunlardan sadece biri olduğunu söyledi.

"Bu dinimizin tebliğ metoduna ve tevhid anlayışına uygun mu değil mi?'" diyen Tezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz konserimize başlamadan önce 'hepinizi seviyoruz. Hepimiz aynı Hakk'ın kullarıyız. Allah size değer verdiği için dünyaya gönderdi. Bizler de Allah'ın değer verdiğine değer veririz' diyoruz. Asla bar gibi ortamlarda çalmıyoruz, çalmayacağız da. Bizi eleştirenler önce şarkılarımızın sözlerine baksınlar, sonra bizi eleştirsinler."

KONSERLERE DEVAM

Sosyal medyada yayınlanan kendisine yönelik eleştiri ve saldırılarla ilgili olarak da Tezer, "Ben bu insanları affetmeye hazırım" yanıtını verdi.

Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının sebebini "Çünkü o insanların daha çok günaha girmelerini istemiyorum" şeklinde açıklayan Tezer, kurduğu 'FiRock' grubunun gitaristi Doğan Şahin ile birlikte albüm çalışmalarının sona ermesinden sonra yakın çevrelerinde konserlere devam etmeyi planladıklarını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber