Denizde boğulan iki kardeşten birinin cesedi bulundu

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde dalgalara kapılarak boğulan 10 yaşındaki Abdulselam Yıldız'ın cesedi bulunurken, 15 yaşındaki Abdulsamet Yıldız'ın cesedi aranıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Denizde boğulan iki kardeşten birinin cesedi bulundu

Olay, dün öğle saatlerinde, Akçakoca Edilli Plajı'nda meydana geldi. İmam olan arkadaşlar Mustafa Aydemir ile Adem Yıldız aileleriyle birlikte sahile geldi. İki arkadaş araçdan piknik yapmak için malzemeleri indirirken, Sefa Aydemir, Abdülselam ve Abdülsamet Yıldız denize girdi. Sefa Aydemir sığ yerde denize girerken, Abdülselam ile Abdülsamet Yıldız denizde açıldı. Dalgaların gelmesiyle birlikte Sefa Aydemir yüzüp kıyıya çıkarken, Abdülselam ve Abdülsamet Yıldız dalgalara kapıldı. İki kardeşi kurtarmak için denize giren 38 yaşındaki Mustafa Aydemir de dalgalara kapıldı.

Çevredekiler yardıma koşarkan, yardım çağrısı üzerine Sakarya'nın Karasu İlçesi'nden jet- sky ile gelen bir kişi boğulan Mustafa Aydemir'i denizden çıkardı. Jet- sky'nin yakıtı bitince iki çocuk dalgaların arasında kayboldu. Dün akşam hava kararıncaya kadar Sahil Güvenlik, İzmit'ten gelen askeri helikopter ve kıyıda jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi arama çalışmalarına devam etti.

Bu sabah yeniden arama çalışmalarına başlanırken, 17 yaşındaki Muhammet Erdem kıyıda kaybolan arkadaşlarını ararken, Abdülselam Yıldız'ın cesedini denizde yosunların arasında görerek kıyıya çıkardı. Erdem, Abdülsamet Yıldız'ın da cesedini suyun üzerinde görürken yeniden denize girdiğinde dalgalarla birlikte boğulan çocuğun cesedi gözlerden kayboldu. Muhammet Erdem'in kurtarma ekiplerine haber vermesi üzerine Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen 5 kişilik arama kurtarma timi bu bölgeye yöneldi. Arama çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber