Canik Belediyesi'nden 'Samsun Tarihiyle Buluşuyor' kitabı

Canik Belediyesi tarafından "Canik Belediyesi Kültür ve Tarih Buluşmaları" kapsamında kitap oluşturuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Canik Belediyesi'nden 'Samsun Tarihiyle Buluşuyor' kitabı

Canik Belediyesi tarafından "Canik Belediyesi Kültür ve Tarih Buluşmaları" kapsamında kitap oluşturuldu.

Canik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ekim ayında farklı ülkelerden 93 bilim adamının katılımıyla Canik Kültür Merkezi' nde düzenlenen "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)" sempozyumunun ardından aynı adla çıkarılan ve Samsun ile Karadeniz'in ticareti hayatını anlatan kitap Samsun'la buluşuyor. Samsun'un ticari ve ekonomik hayatına yön verecek olan kitap, Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Canik Belediyesi Kültür ve Tarih Buluşmaları" toplantıları ile Samsun'un ilçelerinde tanıtılacak.

İlki bugün Vezirköprü'de gerçekleştirilecek olan "Canik Belediyesi Kültür ve Tarih Buluşmaları" kapsamında ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve vatandaşlar, Samsun'un bilinmeyen tarihini öğrenecek. Daha önce Samsun'un bilinmeyen Cumhuriyet öncesi tarihini kitaplaştırarak Samsun'la buluşturduklarına ve büyük ilgi gördüğüne işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe toplantılarında iki ciltten ve 1353 sayfadan oluşan dev eseri tanıtacaklarını söyledi.

Samsun'un geleceğinin geçmişinde gizli olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun en az 7 bin yıllık köklü bir tarihe sahip. Bu tarihin bu zamana kadar bilinmemesi şehrimiz için büyük bir eksiklikti. Bundan yola çıkarak 'İlkçağdan Cumhuriyete Canik' kitabımızı çıkarmış ve Samsun geneline dağıtmıştık. Şimdi ise şehrimizin ve bölgemizin ticari hayatını ortaya koyan, aynı zamanda yine bölgemizin ekonomik gelişimine yön verecek olan 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik' kitabımızı Samsun'a kazandırdık. Samsun'un tarihinin bu şehirde herkes tarafından bilinmesi gerektiğinden yola çıkarak kitabımızı ilçelerimizde tanıtacağız" dedi.

Kitabın Samsun'a ve ilçelerine önemli katkılarda bulunacağına inandığını dile getiren Başkan Osman Genç, "Samsun eskiden uluslararası bir şehir ve Anadolu'nun göz bebeğiydi. Dolayısıyla Samsun'un genlerinde uluslararası olma özelliği var. Bu şehre yatırım yapmak isteyen, bu şehirde ticaret yapmak isteyen herkes 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)' kitabını mutlaka okumalı. Samsun'un geçmişini bilmezsek şehrimizi ileriye taşımamız, bu şehre yön vermemiz mümkün değil. Kitabımız, bir bakıma şehrimizin geleceğine ışık tutuyor. Bu bakımdan 'Kültür ve Tarih Buluşmalarını önemsiyorum ve faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber