SGK'dan gazetelere büyük ceza

Sakarya'da faaliyette bulunan gazeteler ve ajanslara 3 bin lira ile 34 bin lira arasında değişen para cezaları uygulandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'dan gazetelere büyük ceza

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Sezai Matur Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sakarya İl Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına ek bildirgelerini geç verdikleri gerekçesiyle kesilen astronomik cezalara tepki gösterdi.

Bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 5510 sayılı yasayla getirilen düzenlemeyle gazetecilere yeniden tanınan yıpranma hakkı, basın kuruluşlarının cezalı duruma düşmesine neden oldu.

Yasal düzenleme sonrası basın kuruluşlarından çalıştırdıkları sarı basın kartı sahibi gazetecilerle ilgili ek göstergeleri 1 Mayıs 2013 tarihine kadar ödemeleri istendiğini hatırlatan Matur, "SGK Sakarya İl Müdürlüğü'ndeki yetkililerle defalarca yapılan görüşmelerde yeterli bilgi sahibi olunamadığı için bildirgelerin alımı ve verilmesi gecikmiştir. Bu konuda talebimiz üzerine yapılan toplantılar sonucu SGK İl Müdürlüğü kurumlardan gerekli ek bildirgeleri gecikmeli olarak alabilmiştir. SGK İl Müdürlüğü bunun bedelini ise basın kuruluşlarına ödetmiştir" dedi.

Sakarya'da faaliyette bulunan gazeteler ve ajanslara 3 bin lira ile 34 bin lira arasında değişen para cezaları uygulandığını kaydeden Matur şunları söyledi: "Zaten çok zor şartlarda yayın hayatlarını sürdüren basın kuruluşlarının bu cezaları ödemeleri mümkün değildir. Gazetecilerin ellerinden alınmış olan haklarının yarım-yanlış geri verilirken çalıştıkları kurumların cezalarla yayın yapamaz hale getirilmesi kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu cezaların kaldırılması ve gerekli düzenlemelerin yapılması, Sakarya'daki basın kuruluşlarının ortak talebidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber