Bakanlık, Gaziantep modelini örnek alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Çocuk ve Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan madde bağımlı gençlere yönelik verdiği eğitim ve uygulamalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilgisini çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık, Gaziantep modelini örnek alıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarından oluşan bir heyet, önceki gün Oya Bahadır Yüksel Çocuk ve Gençlik Merkezi yetkilileri ile bir toplantı yaptı.

Gaziantep'in her alanda örnek bir kent olduğunu ifade eden Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şener Uludağ, bu alanda da örnek bir uygulama yaptığını vurguladı. 'Ergen Madde Bağımlılığı Tedavisinde Gaziantep Modeli' olarak bilinen bu uygulamadan istifade etmek istediklerini belirten Uludağ, burada yapılan eğitim ve faaliyetleri yerinde görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim de sokakta çalışan çocuk ve gençlere yönelik yaptıkları merkezin hedefine ulaştığını ve bugün Türkiye'nin birçok bölgesinden beğeni topladığını söyledi.

Evrim, burada eğitim alan gençlerin topluma kazandırıldığını ve birçoğunun iş hayatına atıldığını dile getirdi.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ise hedeflerinin Gaziantep'te sokakta yaşayan ve çalışan çocuk ile madde bağımlısı gençlerin tamamını tedavi edip topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Bu açıdan yaptıkları hizmetin önemli bir misyon yüklendiğini ve bugün Türkiye'nin birçok bölgesinde örnek teşkil ettiğini belirten Akyol, "Dünyamızın bugünü ve geleceğinin en kıymetli varlığı olan çocuklarımızın içinde bulundukları sorunların paylaşımı, sorunların çözümüne yönelik politikaların geliştirilmesi arzuluyoruz. Çocuklar ve gençlerle ilgili ülkemiz ve diğer dünya ülkeleri arasında iletişim ve işbirliğinin en üst düzeye çıkartılması gerekiyor. Çocuklar için daha mutlu bir dünyanın oluşturulmasını hedefliyoruz. Biz bu açıdan madde bağımlısı çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik bu merkezi yıllar öncesinden kurduk" dedi.

Akyol, daha önceleri birçok alanda sempozyumlarla çocukların madde kullanımı ve bağımlılığına karşı korunması çerçevesinde, ulusal ve uluslararası projeler, örnek uygulama modelleri, akademik çalışmalar ile çözüm odaklı uygulamaların geliştirilmesine yönelik bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının sağladıklarını ifade etti.

Akyol, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'in sosyo-ekonomik durumu ile Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılığı tedavisindeki hedefleri ve tedavi politikasını anlattığımız, Oya Bahadır Yüksel Çocuk ve Gençlik Merkezi ve yürütülen çalışmalar hakkındaki Bakanlığımızdan gelen yetkili arkadaşlara sunum yaptık. Yetkili arkadaşlar da yürütülen çalışmalardan oldukça yaralandıklarını ifade ettiler."

İnternational Center for Health Concerns (Uluslararası Sağlık Sorunları Merkezi) adlı Kurumun Başkanı ve Uluslararası Madde Bağımlılığı Araştırmaları Merkezi'nin kurucusu olan Prof. Dr. David J. Powell da bu merkezi ile gurur duyduğunu söyledi.

Bugüne kadar merkezin çok önemli görevler yaptığını ve Türkiye'de birçok merkeze örnek olduğunu ifade eden Powell, burada görev alan herkesi tek tek kutladı.

'Ergen Madde Bağımlılığı Tedavisinde Gaziantep Modeli' başlıklı toplantıya; Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ercan Doğan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şener Uludağ, Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Engin Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Çocuk ve Gençlik Şube Müdürü Ali Kandemir, Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar ve yetkililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber