PTT'ye 3 bin yeni eleman alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 1250'si posta dağıtıcısı olmak üzere 3 bin personel alınacağını bildirdi.

Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 yılda PTT'nin 10 bine yakın çalışanının emekli olduğunu ve ciddi bir personel açığı yaşandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, PTT'nin personel ihtiyacının karşılanması için talimat verdiğini bildiren Tural, ''PTT'ye alacağımız personel sayısı yaklaşık 3 bin. Bunlardan 1250'si sınavla alınacak posta dağıtıcıları olacak'' dedi.

Telekom'dan da 1200 personel alacaklarını belirten Tural, ''Yeni alınacak personel, kurumumuzun yıllardır ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacının giderilmesi, hizmetlerimizin daha kaliteli, istediğimiz ölçüde verilmesine önemli katkılar sağlayacaktır'' diye konuştu.

Personel alımıyla ilgili sonuç alınacak aşamaya geldiklerini ifade eden Tural, şunları kaydetti: ''Halen 29 bin personelimiz var. Bu sayı bundan 5 sene önce 40 bine yakındı. 5 yıl içinde 10 bin personel emekli olmak suretiyle kurumdan ayrıldı. Yeni personel alınmadığı için yaşlı bir personel portföyüyle karşılaşılıyor. Gişelerimize yeni aldığımız genç memurlar, aynı ortamda iş yapan arkadaşlarına oranla 3-5 kat daha fazla işlem yapıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber