Devlet destekli tüp bebekler 7 ay sonra doğacak

Maddi durumu yetersiz bin 128 kadın bebek bekliyor. Her şey yolunda giderse ilk bebekler 7 ay sonra dünyaya gelecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet destekli tüp bebekler 7 ay sonra doğacak

BURCU ÇALIK

Hükümetin, hiçbir maddi geliri bulunmayan ve yıllardır çocuk sahibi olamayan yoksul aileler için başlattığı "tüp bebek tedavisi" bin 128 ailenin yüzünü güldürdü. Normal yollarla çocuk sahibi olamayan bin 128 kadın, tedavi sayesinde hamile kalarak, bebeklerini kucağına alacağı günü beklemeye başladı. Her şey yolunda giderse, devlet destekli ilk bebekler mart veya mayıs gibi dünyaya gelecek. Yoksul ailelere tüp bebek tedavisinin seyahat giderleri de dahil olmak üzere tüm masrafları devlet tarafından karşılanıyor.

2'NCİ FIRSAT KAPISI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Acıbadem Hastaneleri ortaklığında başlatılan yoksul durumdaki aileler için "tüp bebek" uygulamasında şimdiye kadar 2 bin 400 kişinin bilgileri tedavi listesine alınırken, bin 128 hak sahibinin tedavileri başlatıldı. Geri kalan bin 272 aile ise 2014 yılı içerisinde tedaviye alınacak. Tedaviye alınacak ailelerin yol masrafları ile tüm tüp bebek tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılandığı uygulamaya gelen yoğun talep nedeniyle Aile Bakanlığı, projeyi devam ettirme kararını aldı. Belirlenen şartları taşıyan ailelerin başvuruları, il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından alınıyor. Uygun bulunan aileler, Acıbadem Hastaneleri tarafından tüp bebek tedavisine alınıyor. Devlet destekli tüp bebek tedavisine başvurabilmek için vatandaşlarda aranan şartlar şöyle:

23-39 yaş aralığında olup, son üç yıl içerisinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olamadığını raporla ispatlamak,

Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık provizyonu "60/ c-1 kapsamında sigortalı olanlar (yeşil kartlılar)

Hane içerisinde kişi başına düşen geliri, 16 yaşından büyükler için her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3'den az olanlar.

MARTTA DOĞACAKLAR

Geçtiğimiz yıl ekim ayında başvuruları alınmaya başlanan tüp bebek tedavisi ile ilk etapta bin 128 kadın tedaviye alındı ve olumlu yanıt verdi. Şu an bebeklerinin doğacağı günü bekleyen anne adaylarına, önümüzdeki yıl yenileri de eklenecek. Yapılan planlamalara göre, tedavi sürecinin olumlu gitmesi ve gebelikte bir sıkıntı olmaması durumunda, devlet desteğiyle dünyaya gelen ilk bebekler, mart veya mayıs gibi dünyaya gözlerini açacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber