İstemediği okula hiçbir öğrencimizi göndermeyiz

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, öğrencilere meslek lisesi ya da İmam hatip dayatıldığı yönündeki iddialara tepki gösterdi. Yıldız, “Bu iddialar zorlama, hiçbir öğrenciyi istemediği okula göndermeyiz” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstemediği okula hiçbir öğrencimizi göndermeyiz

Erdinç Akkoyunlu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesinde tam hız sürdürülen yeni dönem çalışmalarına ilişkin STAR'a konuştu. Seviye Belirleme Sınavı(SBS)nda Anadolu ya da Fen lisesine girecek puanı alamayan ve ek yerleştirmede de istediği yere yerleşemeyen öğrenciler kaygılı. Hangi liseye gideceklerini düşünen öğrencilerin “Meslek ya da İmam Hatip” lisesinin dayatılacağına ilişkin kaygıları değerlendiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, birçok kez yaptığı açıklamanın doğru anlaşılmamasından şikayetçi. Lise öğrencilerin bir an önce İstanbul'daki herhangi bir meslek lisesine giderek kayıt yaptırmasını isteyen Müdür Yıldız, “O kadar açıklamamıza karşın, öğrencilerin hala, 'Okul yok' denilerek İmam Hatip'e zorla kaydettirileceğini iddia edenler var. Bu, artık çok zorlama bir iddia. Yaşadığı yer hiç fark etmez. Diyelim ki, Çatalca'da yaşıyor ama Tuzla'daki annanenin evinde tatilde. Gitsin Tuzla'daki bir meslek lisesine. Kayıt yaptısın.”

'Okul yok' sözü gerçek dışı

“Kayıt yaptırsın ki biz de potansiyeli bilelim. Müdürlere, öğretmenlere talimat verdim; görevimiz çağdaş mesleklere göre eğitim veren meslek liselerine öğrenci kazandırmak. Ama ona karşın, veli ve öğrenci 'Hayır ben, normal eğitim müfredatı almak istiyorum' derse o zaman da Çok Programlı Lise konusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Biz de bu durumda ÇPL'yi ne kadar öğrenci istiyor onu görüp, ÇPL bulunmayan yerlere hemen okul açacağız. Hiçbir öğrenci istemediği bir okulda asla okumayacak” diye konuştu.

Çantalar hafifleyecek

4+4+4 nedeniyle geçen yıl sınıf yatırımlarını arttırdıklarını ve sorun yaşamadıklarını anlatan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Bu yıl da sınıf sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Geçen yıl 4 bin 905 yeni derslik yaptık. Sınıf mevcutları geçen yıl daha azaldı. Tabii ki 20 kişilik sınıf ile 40 kişilik sınıfta eğitim kalitesi aynı değil. Olumsuzluğu gidermek için yoğun çalışıyoruz. Geçen yıl, 'Çocuklar okula erken başladı okuma öğrenemedi' diye yorumlar yapıldı. Biz, müfettişler vasıtasıyla bu öğrencilerimizi bulup, etütlere dahil ediyoruz. Bizim 7'inci sınıfta 4 işlemi yapamayan öğrencilerimiz de olabiliyor. Erken başladığı için okuma öğrenemedi demek doğru değil”dedi. Yıldız, “Kitaplar artık iki forma haline getirilecek ve çantalar hafifleyecek” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber