İlçenin üçte biri yeşil kartlı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2006 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın merkeze en uzak ilçelerinden ve köyleriyle birlikte nüfusu 52 bine ulaşan Kula'da iki yıl önce halkın üçte birinde yeşil kart bulunduğunu fark eden kaymakamın girişimleri sonucu 10 bin 400 kişinin kartı iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Kula Kaymakamı Mehmet Yüce, sosyal güvencesi ve maddi durumu elvermeyen vatandaşların tedavilerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen yeşil kartların, ilçede amacını aşarak dağıtıldığını belirledi.

Yeşil kart sayısının ilçe nüfusunun yaklaşık üçte biri olan 16 bin 800'e ulaştığını fark eden Kaymakam Yüce'nin çabaları ve mahalli tespit komisyonunun denetimi sonucu kart taşıyan vatandaş sayısı, 6 bin 400'e düşürüldü.

Kula Kaymakamlığı Mahalli Tespit Komisyonu'nun evlere giderek yaptığı incelemelerde, 100 koyunu, traktörü, otomobili, çok miktarda arazisi ve bankalarda parası olan kişilerin de yeşil kart aldığı ortaya çıktı.

-''SİGORTALI, BAĞ-KUR'LU OLANLAR BİLE VAR''-

Kaymakam Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kimseyi suçlamak istemediğini, ancak geçmiş yıllarda doğru dürüst inceleme yapılmadan rastgele yeşil kart verildiğini belirlediklerini söyledi. Mehmet Yüce, şunları kaydetti: ''Yeşil kart dağıtılanlar arasında sigortalı, Bağ-Kur'lu olanlar var. Maddi durumu çok iyi olanlar var, ancak kendilerine hatır için yeşil kart verilmiş. Biz şimdi bunların önünü kestik. Gerçek ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Tabii bizim de yanılmamız, hata yapmamız söz konusu olabilir. Ancak bunu asgariye indirdik ve devletin milyonlarca YTL'lik fuzuli giderini önledik.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber