Samsun'a yeni kardeş geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ukrayna'nın Donetsk şehri ile kardeş şehir sözleşmesi imzalamak üzere Ukrayna'ya gitti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'a yeni kardeş geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ukrayna'nın Donetsk şehri ile kardeş şehir sözleşmesi imzalamak üzere Ukrayna'ya gitti.

Samsun'un dışa açılarak bir dünya kenti olması yolunda son yıllarda yoğun çaba sarf eden Başkan Yılmaz, bu kez Ukrayna'nın en önemli maden ve metalürji kenti olan Donetsk'i seçti.

Türk halkının ünlü futbol takımı Shakhtar Donetsk futbol takımı ile tanıdığı Donetsk şehri 1 milyon nüfusa sahip. Ukrayna'nın zengin şehirlerinden birisi olan Donetsk'te şehrin kurtuluş günü törenlerine de katılan Yılmaz, Samsun'u bir dünya şehri yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Biz artık Sansun'un ekonomisini geliştirmek, turizmini canlandırmak için dışarıya açılmak zorundayız. Çünkü yerelde kalarak kendi döngümüz içerisinde ne uzarız ne de kısalırız. Kentimize fayda sağlayacak ülke ve şehirlerle temas kurarak dostluklarımızı geliştirmek ve ekonomik çıkarlar sağlamak istiyoruz ve bunun için buradayım. Samsun ile Donetsk arasında yarın kardeş şehir sözleşmesi törenle imzalanacak.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber