Polis korumalı cinayet

Yadikar Batu’nun evinde bir erkek arkadaşını ağırladığı gün, evden uzaklaştırma cezası bulunan ve boşanma davası süren eşi ile oğlu kapısına dayandı.Can güvenliği için ‘çağırmalı koruma’ da verilen Yadikar Batu, evin kapısını açmayıp polisi aradı. Ancak polisle birlikte eşi ve oğlu da eve girdi. Yadikar Batu eşi tarafından polislerin gözü önünde bıçaklandı, 15 gün sonra da hastanede öldü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis korumalı cinayet

Eyüp SERBEST

BAŞAKŞEHİR'deki bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan Yadikar Batu (49), 21 Ekim 2012'de ev işlerini yaptıktan sonra dinlenmeye başladı. Bu sırada evde olan eşi Nihat Batu ise “Neden çalışmıyorsun? Çalıştın da paraları bana mı getirdin?” diyerek üzerine yürüdüğü Yadikar Batu'yu eline aldığı tencereyi başına vurmakla tehdit etti. Çiftin otobüs şoförü oğulları Erdi Batu (24) da babasından taraf olup kadının üzerine yürüdü.

6 ay uzaklaştırma

Evden gelen sesler üzerine, kavgaya önce komşular, sonra da polis müdahale etti. Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü aynı gün Yadikar Batu'ya geçici koruma tahsis etti. Yadikar Batu, 30 Ekim 2012'de de Küçükçekmece 1'inci Aile Mahkemesi'ne başvurarak koruma talep etti. Mahkeme çağırmalı koruma verilmesine ve Nihat Batu'nun 4 ay süreyle, ardından da 2 ay daha artırarak 6 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bu sırada Yadikar Batu, eşine boşanma davası açtı.

Geçen 22 Mart'ta ise Yadikar Batu, bulaşıkçılık yaptığı restoranda çalışan ve sevgilisi olduğu iddia edilen kendisinden 26 yaş küçük E.T. ile evinde buluştu.

OĞLU SALDIRIRKEN...

Bu sırada eşi Nihat Batu ve oğlu eve geldi. Yadikar Batu evinin kapısını açmayarak polisi aradı, evden uzaklaştırma cezası bulunan eşinin kapıya dayandığını ihbar etti. Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki polis eve gitti. Yadikar Batu, E.T.'yi banyoya saklayıp polislere kapıyı açtı ancak oğlu ve eşi de eve girdi. Oğul Erdi Batu banyoda yakaladığı E.T.'nin üzerine saldırdı.

POLİSTEN KAÇTILAR

Polisler Erdi Batu'yu tutmaya çalışırken Nihat Batu eline geçirdiği meyve bıçağıyla Yadikar Batu'yu 3 kez yaraladı. Karışıklıktan faydalanan Nihat Batu ve oğlu kaçtı. Polisler Nihat Batu'yu kısa bir kovalamacanın ardından yakaladı. Yadikar Batu 30 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yanıbaşında az önce kavga ettiği oğlu Erdi vardı. Nihat Batu kasten yaralama suçundan nöbetçi mahkemede tutuklanırken, Yadikar Batu 15 gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Polislere görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Nihat Batu'ya yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Olaya müdahale eden iki polis memuruyla ilgili dosya ise cinayet davasından ayrı tutuldu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı iki polise 'görevi kötüye kullanmak'tan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber