AÜ Hastanesi'nde doktora saldırıya protesto

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde dün gece Doktor Çağrı Kaptan'ın hastası tarafından saldırıya uğrayıp dövülmesi, mesai arkadaşları tarafından protesto edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÜ Hastanesi'nde doktora saldırıya protesto

AÜ Tıp Fakültesi önünde Antalya Tabip Odası'nın da destek verdiği basın açıklamasını, Tabip Odası Genel Sekreteri Oğuz Uskut yaptı. Saldırılarda hasta yakınları kadar sağlık yöneticilerinin de sorumlu olduğunu, gerekli tedbirlerin hala alınamadığını söyleyen Oğuz Uskut, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda tüm Türkiye'de artan hekime yönelik şiddet olayları yüzünden yine burada toplandık. Basına yansımasa da dünyaya manşet olan bu hastanede hekimler, fiziksel hem de sözel saldırıya maruz kalıyor. Üzerinden henüz bir hafta geçen ve hiç kimsenin haberi olmayan acil hekimine bıçakla tehdit olayı oldu. Ve bu hasta yasal olarak haklı olduğu için tedavi edildi. Nöroloji bölümünde birkaç gün önce asistan hekimler ve hocaları kendilerini bir odaya kilitleyip hasta yakınlarının saldırısından kurtuldu. Bu kilitli kapı da onların saldırıya maruz kalmalarını engelleyemedi. Dün ise saat 03.00 sıralarında ortopedi asistanı Dr. Çağrı Kaptan, acil serviste tekmeli yumruklu saldırıya uğradı. Saat 03.00'de mesleğini icra eden bu hekime reva görülen olayların artık bitmesini istiyoruz."

'ARKAMDAN GELİP SALDIRDI'

Saldırıya uğrayan Dr. Çağrı Kaptan da, C.A. adlı hastanın damar kesiğiyle tedavi için geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Hastayı gördüm. İlk muayenesini yaptıktan sonra ortopedi servisine yatıracağımı ve daha sonra değerlendireceğimi söyledim. Hasta başka bir doktor talep etti. Bana sözlü saldırıda bulundu. Ben bunun üzerine odayı terk ettim. 20 adım uzaklaştıktan sonra başka bir hastayı değerlendirirken şahıs arkamdan geldi. Bana tekme ve yumruklarla saldırdı. Kendisinden davacı olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber