Nijer ile vizeler kalktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2013 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nijer ile vizeler kalktı

TÜRKİYE İLE NİJER CUMHURİYETİ ARASINDA İMZALANAN DİPLOMATİK PASAPORT HAMİLLERİ İÇİN VİZE MUAFİYET ANLAŞMASINA İLİŞKİN DUYURU

8 Ocak 2013 tarihinde Niamey'de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşma” 24.06.2013 tarih ve 2013/4995 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla onaylanmış, söz konusu karar 25.07.2013 tarihli ve 28718 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Buna göre;

a) Her iki ülkenin geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer tarafın ülkesine girmek-çıkmak, transit geçmek ve ülkesinde geçici olarak kalmak için vize yükümlülüğünden muaftırlar.

b) Her iki ülkenin, diğer tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince diğer akit tarafın ülkesine girip-çıkmak ve transit geçmek için vizeden muaftırlar. Bu hükümler, söz konusu kişilerin bakmakla yükümlü oldukları geçerli diplomatik pasaport hamili aile fertlerini de kapsamaktadır.

c) Diğer Tarafın ülkesindeki diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atananların aile fertlerinin çalışmasına ilişkin olarak akdedilecek ayrı bir anlaşma hükümleri saklı kalmak kaydıyla vize muafiyeti tarafların vatandaşlarına herhangi bir çalışma hakkı bahşetmemektedir.

d) Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla) gibi özel amaçlı seyahatler, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak “özel meşruhatlı vize” uygulamasına tabidir.

e) Söz konusu vize muafiyeti 24 Ağustos 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

SLOVAKYA CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINA VİZE MUAFİYETİ UYGULANMASINA İLİŞKİN DUYURU

Umuma Mahsus Pasaport hamili Slovakya Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde toplam kalış süreleri 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin 2013/5237 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak 21.08.2013 tarih ve 28742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Buna göre;

1- Umuma mahsus pasaport hamili Slovakya vatandaşlarının, Türkiye'ye son 180 gün içerisinde toplam kalış (ikamet) süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik amaçlı seyahatleri vizeden muaftır.

2- Anılan ülke vatandaşlarının çalışma, öğrenim, ilmi araştırma, eğitim gibi özel amaçlı seyahatleri dış temsilciliklerimizde alınacak olan “Özel Meşruhatlı Vize” uygulamasına tabidir.

3- Türkiye'nin Yabancı Ülkelere Uyguladığı Vize Rejimi Tablosunda Slovakya'ya ait umuma mahsus pasaport bölümünde kayıtlı değişiklikler yapılmıştır.

4- Söz konusu vize muafiyet uygulamasına 21.08.2013 tarihi itibariyle başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber