21 üniversiteye otel-yurt

Haber Giriş : 22 Şubat 2006 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Genel Müdürü Hasan Albayrak, 21 üniversiteye içerisinde sinema salonundan televizyonlu, buzdolaplı odalarına kadar otelleri aratmayan öğrenci yurtları yapılması için görüşme başlattıklarını belirtti. Albayrak, otel-yurtların ilkinin Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi'ne yapılması için üniversite Rektörü Prof. Dr. Durul Ören ile Yurt-Kur Genel Müdürlüğü'nde bir protokol imzaladı. Albayrak, yurtların sosyal donatı merkezlerinde sinema salonundan tiyatro salonuna kadar projeye dahil edildiğini söyledi. Birer kişilik odaların master ve doktora öğrencilerine, 3'er kişilik odaların ise lisans öğrencilerine tahsis edileceğini kaydeden Albayrak, odalarda her öğrencinin ihtiyacı olacak masa, sandalye, duş, tuvalet, lavobo, komidin, televizyon, buzdolabı, mobilya yatak dahil tüm modern malzemelerin yer alacağını kaydetti. Yurtların işletimini de Yurt-Kur üstleniyor.

İNŞAATLAR BİR YILDA BİTECEK

Albayrak, Ankara Üniversitesi'nin Gölbaşı yerleşkesine, Aydın'daki Adnan Menderes Üniversitesi'ne, Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'ne, Konya'daki Selçuk Üniversitesi'ne biner kişilik, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Isparta ve Burdur'da 500'er kişilik iki yurt projesi hazırladıklarını belirtti. Albayrak, "İhale süreci haricinde yurtları 1 yılda bitireceğiz. Her yaptığımız yurt bir öncekinden daha modern olacak'' dedi. YTÜ Rektörü Durul Ören ise, Albayrak'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, İstanbul Davutpaşa Kampüsü'ne yapılacak otel-yurdun ilk etapta bin kişilik daha sonra 3 bin kişiliğe çıkartılacağını belirtti.

3 BİN ÖĞRENCİ BARINABİLECEK

Hasan Albayrak, YTÜ'ye yapılacak yurdun fotoğraflarını da basına tanıttı. Davutpaşa Yerleşkesi'ndeki otel-yurt, yaklaşık 45 bin metrekare arsa üzerinde ilk etapta bin kişilik olarak inşa edilecek. Daha sonra en az 3 bin kişiyi barındırabilecek şekilde yapılacak. Yurdun maaliyetinin 18 trilyon olması bekleniyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber