Öğretmenim 'çözüm' sizsiniz

Hakkarili öğrenciler ‘çözüm’ heyecanı yaşıyor. Çocuklar, veliler, esnaf daha önce yaşanan terör nedeniyle okullarını tercih etmeyen öğretmenleri kente davet ediyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenim 'çözüm' sizsiniz

Zeki DARA

Yeni eğitim öğretim yılına Hakkari'de özel hazırlık... Hakkari Vali Vekili Cevat Uyanık başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın katılımıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılı için toplantı yapıldı. 16 Eylül'den önce eğitime hazır hale gelmesi için hummalı bir çalışma başlatılması kararı alınırken, Hakkarililer sorunsuz bir eğitim dönemi için öğretmen adaylarını kente davet etti. Esnaf, veli ve öğrenciler yeni atamalarda öğretmenlerin Hakkari'yi tercih etmekten artık çekinmemelerini söyledi. Derslerinin boş geçmesini istemeyen öğrenciler ise öğretmen adaylarına çağrıda bulundu:

- Muaz Temizer (Kafe işletmecisi): Hakkari artık dışarıdan görüldüğü gibi değil. Öğretmenler bizim misafirimiz başımızın tacı. Onları el üstünde tutacağız. Kentimizde silah sesleri yerine barış türküleri yankılanıyor. Öğretmenlerimizi Hakkari'nin bu yüzünü görmeye davet ediyoruz. Gün, birlik olma günüdür.

- Mahmut Kurt (7. sınıf öğrencisi): Öğretmenimiz bu yıl askere gidiyor. Onun yerine yeni öğretmenimiz gelmezse eskisi gibi yine derslerimiz boş geçer. Öğretmenlerimizi bekliyoruz. Okumayı çok istiyoruz.

- Mizgin Çivi (3. sınıf öğrencisi): Ablalarımız abilerimiz hep yıllarını öğretmensiz geçirdi. Artık tüm derslerimiz öğretmenlerle geçsin.

- Mecit Kurt (Sermaye Piyasası İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı): Genç öğretmen adayları çocuklarımızın size ihtiyacı var. Çözüm sürecine siz de bir halka olun. Hakkari'de öğretmen gösterilen ilgi hiçbir yerde yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber