Ankara'ya 4 yeni jeotermal kaynak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar sonucu Sincan, Çamlıdere, Ayaş ve Kızılcahamam'da ulaştığı 4 jeotermal kuyuyu üretime açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'ya 4 yeni jeotermal kaynak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada, Türkiye'nin doğal gaz ve ham petrolle alakalı maliyetlerini zorlayacak siyasi unsurların hazır hale geldiğini belirterek, "(Mısır uzaktır bize tesiri olmaz) demeyin şu ana kadar 300 milyon dolar civarında 1 aylık Türkiye'nin maliyetlerini olumsuz etkilediğini söylemem lazım" dedi.

Taner Yıldız, MTA'nın Ankara'da Sincan-Yenikayı, Çamlıdere-Tatlak, Ayaş-Bayat ve Kızılcahamam-Gümele kuyularının üretime açılması dolayısıyla Sincan Yenikayı jeotermal sondajında yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin savaşlara gerekçe gösterilen enerjinin tamamen barışçıl kullanılmasından yana olduğunu vurguladı.

Dünyada yaşanan gelişmelere ve bunların enerji fiyatlarına yansımasına değinen Bakan Yıldız, "Doğal gaz ve ham petrolle alakalı bütün maliyetlerimizi zorlayacak siyasi unsurlar hazır hale gelmiştir. Ne yazık ki istemediğimiz, temenni etmediğimiz siyasi istikrarsızlıklarla beraber bütün bu olumsuzluklar enerji sektörünün şu anda başındadır" diye konuştu.

Bakan Yıldız, Mısır'da yaşanan darbenin Türkiye'nin enerji maliyetlerine yansımasına ilişkin, "3 Temmu'da Mısır'daki darbe olduğunda ham petrolün varili 103 dolardı, şu anda 113 doları geçti. (Mısır uzaktır bize tesiri olmaz) demeyin şu ana kadar 300 milyon dolar civarında 1 aylık Türkiye'nin maliyetlerini olumsuz etkilendiğini söylemem lazım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber