Emekli nikah memurunun 'mutluluk albümü'

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesinde nikahını kıydığı kişilerin fotoğraflarını ve kayıtlarını bir albümde toplayan emekli evlendirme memuru Mustafa Harmanşah, nikah tarihini unutanlara bu albümüyle yardımcı oluyor Harmanşah: "Evime misafirliğe gelenler, albüme bakmak istiyor. Bu bakma dakikalarca sürüyor, bazen saatler alıyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli nikah memurunun 'mutluluk albümü'

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesinde nikahını kıydığı kişilerin fotoğraflarını ve kayıtlarını bir albümde toplayan emekli evlendirme memuru Mustafa Harmanşah, nikah tarihini unutanlara bu albümüyle yardımcı oluyor.

Bahçeli beldesinde ikamet eden 68 yaşındaki Harmanşah, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1963 yılında nikah memuru olarak işe başladığı Bahçeli Belediyesinden 1996'da emekli olduğunu söyledi.

İşe başladığı yıllarda, evlenen çiftlerin albümünü oluşturmayı düşündüğünü belirten Harmanşah, bu kapsamda, nikah için başvuran kişilerden fazladan bir fotoğraf istediğini ifade etti.

Bu fotoğrafları ve çiftlerin kayıtlarını bir albümde topladığını anlatan Harmanşah, "Ne kadar kayıt tutarsam onları kendimce bir albümde toplarım diye düşündüm. Bu kadar uzun süre yapacağıma ben de ihtimal vermemiştim" dedi.

Beldede evlenen çiftlerin kayıtlarını 33 yıl eksiksiz tuttuğunu dile getiren Harmanşah, albümde 960 çiftin fotoğrafının ve kaydının yer aldığını söyledi.

Hatıra olması amacıyla böyle bir albüm oluşturduğunu belirten Harmanşah, nikahını kıydığı çiftlerden ölen ve boşananları da takip ederek albümü güncellediğini kaydetti.

Belde halkının albümü görünce şaşırdığını anlatan Harmanşah, "Evime misafirliğe gelenler, albüme bakmak istiyor. Bu bakma dakikalarca sürüyor, bazen saatler alıyor" dedi.

Nikahını kıydığı kişiler arasında eski CHP Niğde Milletvekili Yılmaz Cemal Bor'un da bulunduğunu belirten Harmanşah, "3 çocuğum var, bazen kendi aralarında albümün kimde kalacağı konusunda anlaşmazlığa düşüyorlar" diye konuştu.

Belde sakinlerinden emekli öğretmen Mustafa Yıldız ise 1977 yılında evlendiğini, Harmanşah'ın albümünde kaydını görünce şaşırdığını ifade ederek, "Evlilik tarihimi ay ve gün olarak bilmiyordum, albüme bakınca tam olarak öğrendim" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber