Liseler teksas gibi: 4 yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Liselerde şiddet giderek artıyor. Adana'da kız kardeşine cep telefonundan mesaj attığı iddiasıyla lise öğrencisini, okul arkadaşları da ağabey ve arkadaşını bıçakla yaralarken, Samsun'da da 15 yaşındaki O.S. sustalı bıçakla arkadaşını yaraladı.

Adana'da, bir kişi, kız kardeşine cep telefonundan mesaj attığı iddiasıyla lise öğrencisini, okul arkadaşları da ağabey ve arkadaşını bıçakla yaraladı.

Lise öğrencisi U.U. (17), okul arkadaşı Ö.K'nin (16), cep telefonuna sevgisini ifade eden mesajlar gönderdi.

Mesajları gören ağabey Emre K. (21), arkadaşı Emrah A. (21) ile okul önüne gelerek U.U. ile tartışmaya başladı.
Tartışmanın büyümesiyle Emre K. ve Emrah A, yanlarında taşıdıkları bıçakla U.U'yu yaraladı. Bu sırada kavgayı gören U.U'nun arkadaşı olduğu belirtilen 4 öğrenci de bıçakla Emre K. ve Emrah A'yı yaraladı.

Olayın ardından Emre K. ve Emrah A. Adana Numune Hastanesi'nde, U.U. ise Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


SAMSUN'DA DA BIÇAKLI KAVGA

Samsun Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki O.S.,'de tartıştığı sınıf arkadaşı aynı yaştaki A.B.'yi sustalı bıçaklı bıçakla bacağından yaraladı. A.B. Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, O.S. gözaltına alındı.

Olay bugün saat 13.00 sıralarında Samsun Endüstri Meslek Lisesi'nin koridorunda meydana geldi. Lise 1'inci sınıf öğrencisi A.B., tenefüste sınıf arkadaşı O.S.'ye şaka olsun diye tekme attı. Arkadaşının şakasını ağır bulan O.S. sinirlenip, A.B.'nin üzerine saldırdı. İki öğrenci birbirlerine tekme tokat saldırdıkları sırada O.S. yanında taşıdığı sustalı bıçağı çıkarıp, A.B.'nin bacağına sapladı.

Yere yığılıp acı içinde kıvranan A.B., öğretmenleri tarafından Gazi Devlet Hastanesi'ne götürülürken, O.S. ihbar üzerine okula gelen Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerince gözaltına alındı. Oğlunun bıçaklandığını öğrenen emekli polis memuru Mehmet B. de hastaneye koştu. Mehmet B., ?Çocuklar okula sustalı bıçaklarla geliyor.

Böyle şeyler eskiden hiç olmazdı. Nasıl bir dönem başladı anlamış değilim. Oğlum arkadaşına şaka yapmış. O da oğlumu bıçaklamış. Bu işler bu kadar basit mi?? diye konuştu. Doktorlar, tedavi altındaki A.B.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak savcılık soruşturmasının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü de inceleme başlattı.

KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, dün kentteki bıçaklama olaylarının artması nedeniyle ?Bıçağı bırak, kalemi al' kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın başladığı ilk günde 15 kişi karakolallara gidip hazırlanan kutulara bıçaklarını atıp yerine, verilen tükenmez kalemleri almıştı. Ancak daha kampanyanın ikinci gününde bir öğrenci üzerinde taşıdığı sustalı bıçakla, başka bir öğrenciyi yaraladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber