Yürüme engelli bilgisayar mühendis uçarak engelleri aştı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne yamaç paraşütüyle atlamak için gelen yürüme engelli 31 yaşındaki Aytaç Gebeş, dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yürüme engelli bilgisayar mühendis uçarak engelleri aştı

Bursa'da bilgisayar mühendisi olarak çalışan Aytaç Gebeş, tatilini geçirdiği Antalya'dan, yamaç paraşütü yapmak için Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne geldi. Pegas paraşüt firmasıyla görüşen Gebeş, uçmasının mümkün olduğunu öğrenince, 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine çıktı.

Aytaç Gebeş, yamaç paraşütü pilotu Gürhan Demir ile birlikte Babadağ 1700 metre pistinden tandem atlayış yaptı. Uçmanın keyfini gönlünce yaşayan Gebeş, eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 20 dakika havada kaldı. Demir ve Gebeş, Belcekız Plajı'nda bekleyen görevlilerin yardımıyla sorunsuz bir iniş gerçekleştirip uçuşu tamamladı.

Doğuştan yürüme engelli olduğunu anlatan Aytaç Gebeş, uçmanın hep hayallerini süslediğini söyledi. Çok keyifli bir uçuş olduğunu belirten Gebeş, "Uçakta uçmanın konforunu yaşadım. Ancak uçağın dışında gibiydim. Harika bir duygu. Tüm engellileri yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum" dedi.

'ENGEL VARSA KAFALARDA'

Engellilerin uçmasında sorun olmadığını anlatan yamaç paraşütü pilotu Gürhan Demir de, "Uçmaya bir engel varsa kafalarda. Yoksa bedensel hiçbir engel yamaç paraşütü yapmaya engel değil. Tüm engellileri Ölüdeniz'e bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber